Aszalt szilvás rétes recept
Elkészítési idő: 60-120 perc Adag: 2 darabhoz
Hozzávalók
1 csomag réteslap
15 dkg zabpehely
20 dkg aszalt szilva
1 teáskanál fahéj
3 dl rostos szilvalé
25 dkg tehéntúró
2 db tojás
4 evőkanál olaj
ízlés szerint méz
csipetnyi só
15 dkg zabpehely
20 dkg aszalt szilva
1 teáskanál fahéj
3 dl rostos szilvalé
25 dkg tehéntúró
2 db tojás
4 evőkanál olaj
ízlés szerint méz
csipetnyi só
Elkészítés
1 A töltelékhez a zabpelyhet egy tálba szórjuk, ráöntjük a szilvalevet, fahéjat és a felvert tojásokat. 20 percig hagyjuk állni. Közben a megmosott aszalt szilvát kevés vízben felforraljuk, és fedő alatt 5 percig főzzük. Ezután kimagozzuk, és csíkokra vágjuk. A szilvával és az áttört túróval együtt hozzáadjuk az áztatott zabpehelyhez. Jól összekeverjük, majd ízlés szerint mézzel, csipetnyi sóval édesítjük.
A réteslapokat szétszedjük. Kettőt nedves konyharuhára teszünk, egy evőkanál olajjal megkenjük, majd a töltelék felét a szélére, egy csíkban felkenjük. A konyharuha segítségével szorosan felcsavarjuk, és kikent sütőlapra tesszük. A tetejét is megolajozzuk. A másik rétesrudat ugyanígy elkészítjük. Előmelegített, forró sütőben 15-20 percig sütjük.
A réteslapokat szétszedjük. Kettőt nedves konyharuhára teszünk, egy evőkanál olajjal megkenjük, majd a töltelék felét a szélére, egy csíkban felkenjük. A konyharuha segítségével szorosan felcsavarjuk, és kikent sütőlapra tesszük. A tetejét is megolajozzuk. A másik rétesrudat ugyanígy elkészítjük. Előmelegített, forró sütőben 15-20 percig sütjük.