Harcsapaprikás recept

Elkészítési idő:  120-240 perc Adag: 4 főre

Hozzávalók

 

 
700 g harcsafilé
80 g vöröshagyma
70 g zsír
100 g zöldpaprika
100 g paradicsom
2 dl tejföl
20 g liszt
10 g fűszerpaprika
1 csomag kapor

fokhagyma
köménymag
 
 

 

Elkészítés

1 A harcsafilét megfelelően daraboljuk (szeletre, kockára), sózzuk, majd a felforrósított zsírban mindkét oldalán elősütjük, aztán a zsírból kivéve félretesszük. A hagymát finomra, a paprikát, paradicsomot apró kockára vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk. A zsírban a hagymát megfuttatjuk és elkészítjük a pörköltalapot, majd a halat beletesszük. Pár percnyi forralás után a tejfölből és a lisztből készült habarással behabarjuk, átforraljuk és utána ízesítjük. A kevergetést mellőzzük, csak rázogatással mozgassuk, mert a szeletek összetörnek. A kaprot apróra vágjuk és az ételre szórjuk. Forrón tálaljuk, köretként galuskát, túrós csuszát, vagy bármilyen tésztaköretet adhatunk.

https://finomfalat.hu/wp-admin/admin-ajax.php?action=rednao_sf_getfile&id=3cd4be86924c3bd768726638e4e0ac53