Havas Fenyők recept
Elkészítési idő: Adag:
Hozzávalók
Tésztához:
22 dkg porcukor
csipetnyi só
1 evőkanál rum
32 dkg finomliszt
8 dkg finomra darált mandula
2 db tojás
1 mandulaízű sütőaroma
5 dkg vaj
csipetnyi só
1 evőkanál rum
32 dkg finomliszt
8 dkg finomra darált mandula
2 db tojás
1 mandulaízű sütőaroma
5 dkg vaj
Töltelékhez:
10 dkg földimogyoró
2 evőkanál méz
1 evőkanál kakaópor
2 evőkanál méz
1 evőkanál kakaópor
Elkészítés
1 A tésztához valókat összegyúrjuk és fóliába csomagolva, hűvös helyen legalább fél órán át pihentetjük. Ezután lisztezett deszkán 2-3 mm vastagra nyújtjuk és kis fenyőformákat szúrunk ki belőle.
2 A fenyőket sütőpapírral borított tepsire fektetjük, és előmelegített sütőben 180 fokon 5-6 perc alatt világossárgára sütjük.
3 A töltelékhez a földimogyorót finomra daráltjuk, majd a mézzel meg a kakaóval simára keverjük. A mogyorókrémmel 2-2 fenyőkekszet összeragasztunk. Kedvünk – és időnk – szerint cukormázzal is díszíthetjük, vagy porcukorral meghinthetjük.
2 A fenyőket sütőpapírral borított tepsire fektetjük, és előmelegített sütőben 180 fokon 5-6 perc alatt világossárgára sütjük.
3 A töltelékhez a földimogyorót finomra daráltjuk, majd a mézzel meg a kakaóval simára keverjük. A mogyorókrémmel 2-2 fenyőkekszet összeragasztunk. Kedvünk – és időnk – szerint cukormázzal is díszíthetjük, vagy porcukorral meghinthetjük.