Hercegné burgonya recept

Elkészítési idő:  30-60 perc Adag: 4 főre

Hozzávalók

0,5 kg burgonya
2 db tojás
25 dkg reszelt sajt
5 dkg vaj
frissen őrölt bors, vagy szerecsendió
 
 

 

Elkészítés

1 A meghámozott burgonyát felkockázzuk és bő vízben puhára főzzük.
Leszűrjük, és a vajjal áttörjük. Amikor már majdnem kihűlt, hozzádolgozzuk a tojás sárgákat. Sóval és borssal ízesítjük.
A tojások fehérjét felverjük habbá, majd a masszához keverjük.
Nyomózsákba téve csinos kis kupacokat gyártunk egy sütőpapírral vagy szilikon sütőlappal bélelt tepsire.
220 fokra előmelegített sütőben kb. fél óra alatt aranyszínűre sütjük. (Akkor jó, mikor kívülről ropog, belülről viszont puha.)

https://finomfalat.hu/wp-admin/admin-ajax.php?action=rednao_sf_getfile&id=2e91efbc535d94ed6fac172d79d9a41c