Krémsajt házilag recept

Elkészítési idő:  Adag:

Hozzávalók

 

1 dobos 450 gr 20%-os tejföl
 
 

 

Elkészítés

1 Egy géz szerű ruhát beleteszek egy szűrőbe, és beleöntök egy nagy pohár 20%-os szobahőmérsékletű tejfölt. A tejfölt nem szabad összekeverni, ahogy kipottyan a pohárból, úgy kell hagyni. Letakarom egy konyharuhával. 2-3 óra pihentetés után hűtőbe teszem. 1-2 nap alatt kész a sajt, attól függően hogy milyen keménységű krémsajtot szeretnénk. Ha elértük a kellő keménységet, egy fedeles tárolódobozba téve, 4-5 napig eltartható.
Használhatjuk mascarpone sajt helyett, édes süteményekhez, vagy sósan, fűszerezve akár kenyérre kenve is.
450 g tejfölből, kb 250-300 g krémsajt lesz.

https://finomfalat.hu/wp-admin/admin-ajax.php?action=rednao_sf_getfile&id=0939866f2d5a0d131072ccf188211864