Narancsos forró csokoládé recept

Elkészítési idő:  30-60 perc Adag: 4 főre

Hozzávalók

 

1 liter tej
0,5 liter víz
1 db narancs
250 g keserű csokoládé
5 cl narancslikőr
 
 

 

Elkészítés

1 Öntsük a tejet és a vizet egy lábasba, majd adjuk hozzá a narancs vékonyan lehámozott héját. Lassú tűzön forraljuk fel, majd vegyük le a tűzről és hagyjuk állni 10 percig. Vegyük ki a tejből a narancs héját, tegyük bele az összetört csokoládét. Állandó kevergetés mellett forraljuk fel újra, majd vegyük le ismét a tűzről és várjunk még egy kicsit, utána keverjük hozzá a narancslikőrt. Még melegen töltsük poharakba, tetejét tejszínhabbal és frissen reszelt narancshéjjal díszítsük.

https://finomfalat.hu/wp-admin/admin-ajax.php?action=rednao_sf_getfile&id=e662f4700ceba45d42ac6ed363b09c3c