Sacher-torta ( Eredeti Bécsi recept)

Elkészítési idő:  60-120 perc Adag: 1 tortához

Hozzávalók

 

 
12,5 dkg puha vaj
12,5 dkg porcukor
12,5 dkg puha csokoládé
13,5 dkg liszt
6 db tojás, + 1 db tojás fehérje
sárgabaracklekvár
vaj a sütőforma kikenéséhez
 
Mázhoz:
10-15 dkg ét tortabevonó
 

 

Elkészítés

1 A puha vajat habosra keverjük a porcukorral. Kanalanként belevegyítjük a lereszelt puha csokoládét, majd egyenként a 6 db tojás sárgáját. Mikor jól összedolgoztuk, könnyedén belevegyítünk 7 db tojás habbá vert fehérjét, végül hozzáadjuk a 13,5 dkg lisztet.
2 Vajjal kikent kapcsos tortaformában lassú tűzön, előmelegített sütőben megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Ha kihűlt a torta, megkenjük az oldalát, tetejét, esetleg félbevágva a közepét is folyós baracklekvárral, majd vízgőz felett olvasztott csokoládémázzal bevonjuk.

https://finomfalat.hu/wp-admin/admin-ajax.php?action=rednao_sf_getfile&id=dd317765e8bb31a7efc1d5b86014b3b9