Hozzávalók
Tésztához:
2 ek. cukor
36 dkg vaj
8 ek. liszt
2 tk. sütőpor
Töltelékhez:
4 ek. cukor
narancslé
4 evőkanál ribizli dzsem
egy nagy marék mazsola
Elkészítés
2 Készítsük el a tölteléket. Keverjük össze az áfonyát a cukorral, mazsolával és a narancslével. Serpenyőben közepes lángon addig főzzük, míg dzsem sűrűségű nem lesz. Miután kihűlt, keverjünk hozzá ribizli dzsemet.
3 A tésztát vegyük ki a hűtőből, és nyújtsuk tepsi méretnél kicsit nagyobbra, hogy a tepsi falára is kerüljön tészta. Kenjük el egyenletesen a tölteléket a tésztára. Vegyük ki a mélyhűtőből a tészta másik felét, és reszeljük rá a töltelékre egyenletesen. 180 C-ra előmelegített sütőben süssük aranybarnára kb. 30 perc alatt.