Zöldséges rétes recept

Elkészítési idő:  60-120 perc Adag: 3 darabhoz

Hozzávalók

 

2 csomag réteslap
30 dkg vegyes zöldség (borsó, répa, csemegekukorica, kevés zöldhagyma, piros kaliforniai paprika, apróra szedett brokkoli)

bors
reszelt szerecsendió
0,5 l tej
4 kanál liszt
4 db tojás sárgája
20 dkg fűszeres sajt
 
 

 

Elkészítés

1 A zöldségeket apróra daraboljuk. Pici vajon megpároljuk. A tejből és a lisztből besamelmártás főzünk, langyosan hozzáadjuk a tojások sárgáját, a megpárolt zöldséget, a reszelt sajtot és a fűszereket. Megvárjuk, míg kihűl.
2 A réteslapokat szétszedjük, megkenjük olvasztott vaj és tejföl keverékével, egymásra 3 lapot teszünk, hogy a tölteléket jól összefogja. A tölteléket kanállal végigrakjuk, lazán feltekerjük, végeit jól visszatömködjük. Felvert tojással a tetejét megkenjük, és forró sütőben sütjük.

https://finomfalat.hu/wp-admin/admin-ajax.php?action=rednao_sf_getfile&id=21c9cbf338d092fe0437485e60d98fe0