Zserbó golyó recept

Finomfalat receptje

Elkészítési idő:  Adag:

Hozzávalók

40 dkg aszalt sárgabarack
20 dkg dió
5 dkg háztartási keksz
sárgabarack lekvár
2 evőkanál porcukor
rum, vagy rumaroma
30 dkg étcsokoládé
3-4 dkg vaj
1 evőkanál tejszín
 

Elkészítés

1 A barackokat langyos vízbe áztassuk be, ha megpuhultak, daráljuk le őket.
A diót megdaráljuk, és belekeverjük a porcukrot.
A barack masszát keverjük el a darált dióval, darált háztartási keksszel, és annyi lekvárral, hogy jól formázható masszát kapjunk.
A masszából formázzunk diónyi golyókat, és tegyük a hűtőbe dermedni őket.
Amikor már jól összeálltak a golyók, tűzzünk beléjük fogpiszkálókat, és mártsuk bele a vajjal, és a tejszínnel felolvasztott étcsokoládéba.
A pálcikákon lógó golyókat tűzzük habszivacsba, hungarocellre, majd szórjuk meg darált dióval.

Zserbó golyó recept

További Receptek

Cukkinis tészta (ázsiai verzió) recept

Cukkinis tészta (ázsiai verzió) recept

Elkészítési idő:  5-15 perc Adag: 4 főre Hozzávalók     2 kisebb saláta cukkini, vagy fél nagy fél fej vöröshagyma, vagy hasonló mennyiségű póré apróra vágva 1-2 gerezd fokhagyma egy adag kifőtt spagetti 2 evőkanál világos szójaszósz kevés ételízesítő...

bővebben
Csicsóka pogácsa recept

Csicsóka pogácsa recept

Elkészítési idő:  60-120 perc Adag: 4 főre Hozzávalók   20dkg főtt csicsóka 30dkg liszt 10dkg margarin 1dkg élesztő felfuttatva 1dkg só 1dl tej 1db tojás tojás sárgája a kenéshez dióbél, magvak, vagy sajt a tetejére       Elkészítés 1 Az...

bővebben
Halászlé bográcsban recept

Halászlé bográcsban recept

Elkészítési idő:  30-60 perc Adag: 4 főre Hozzávalók 4-5db vegyes halszelet (ponty, busa, stb.) 2 evőkanál étolaj/zsír 2,5l víz 1 kis fej krumpli fél fej vöröshagyma kevéske paprika és paradicsom (vagy lecsó pár kanállal) 1 doboz 200g-os halászlé sűrítmény...

bővebben
Share This