Halászlé bográcsban recept

Fogyaszto receptje

Elkészítési idő:  30-60 perc Adag: 4 főre

Hozzávalók

4-5db vegyes halszelet (ponty, busa, stb.)
2 evőkanál étolaj/zsír
2,5l víz
1 kis fej krumpli
fél fej vöröshagyma
kevéske paprika és paradicsom (vagy lecsó pár kanállal)
1 doboz 200g-os halászlé sűrítmény
fűszerpaprika
só, ételízesítő ízlés szerint

 

Elkészítés

1 Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát kevés olajon üvegesre dinszteljük, rátesszük a krumplit félbevágva, pár evőkanál lecsót (vagy a friss paprikát és paradicsomot, de ezeket össze kell sütni-főzni), rádobjuk a halászlé alapot, és felöntjük vízzel, fűszerezzük (só, ételízesítő, pirospaprika). Ha felforrt mehet bele a hal, 15-20 perc főzés után ránézünk, ha kész akkor lehet tálalni.

Ha az alaplevet magunk szeretnénk csinálni, akkor olajra sok hagyma (legalább 2-3), 1 krumpli, pár ek. lecsó, de ezután kevés vízzel felöntés és az apró halak jönnek. Sózzuk, paprikázzuk, 15-20 perc főzés után átpasszírozzuk, hogy a szálkák ne maradjanak benne. A kész alaplevet felöntjük, és mehetnek bele a halszeletek, további 15-20 perc után kész.

Jó étvágyat!

További Receptek

Cukkinis tészta (ázsiai verzió) recept

Cukkinis tészta (ázsiai verzió) recept

Elkészítési idő:  5-15 perc Adag: 4 főre Hozzávalók     2 kisebb saláta cukkini, vagy fél nagy fél fej vöröshagyma, vagy hasonló mennyiségű póré apróra vágva 1-2 gerezd fokhagyma egy adag kifőtt spagetti 2 evőkanál világos szójaszósz kevés ételízesítő...

bővebben
Csicsóka pogácsa recept

Csicsóka pogácsa recept

Elkészítési idő:  60-120 perc Adag: 4 főre Hozzávalók   20dkg főtt csicsóka 30dkg liszt 10dkg margarin 1dkg élesztő felfuttatva 1dkg só 1dl tej 1db tojás tojás sárgája a kenéshez dióbél, magvak, vagy sajt a tetejére       Elkészítés 1 Az...

bővebben
Kukoricakása (puliszka) recept

Kukoricakása (puliszka) recept

Elkészítési idő:  15-30 perc Adag: 2 főre Hozzávalók     10dkg kukoricadara 6dl tej fél teáskanál só 1 teáskanál zsiradék (zsír, olaj, vaj)   Elkészítés 1 Elkészítés: A langyosra melegített tejbe beletesszük a sót, és lassan belekeverjük a darát....

bővebben
Share This