Harira leves recept

Fogyaszto receptje

Elkészítési idő:  15-30 perc Adag: 4 főre

Hozzávalók

3ek olaj
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
diónyi friss gyömbér
víz
2 sárgarépa
1 csésze vöröslencse
1 csésze paradicsompüré (vagy friss paradicsom hámozva, kockázva)
barna cukor
ras el hanout (fűszer keverék)
1tk kurkuma
1/2-1tk római kömény
1tk fűszerpaprika
csipet fahéj

bors
20-40dkg főtt csicseriborsó
2-3ek liszt
smen (marokkói vaj) – elhagyható
citromlé
ízlés szerint chili
petrezselyem, koriander, zeller
 
 

Elkészítés

1 A hagymát, a fokhagymát és a gyömbért megtisztítjuk, finomra vágjuk. A sárgarépát felkarikázzuk. Az olajat egy lábasban felforrósítjuk, rádobjuk a hagymát és a sárgarépát, és pár perc alatt megdinszteljük, hozzáadjuk a gyömbért, kevergetve pároljuk, amikor megérezzük az illatát, akkor a fokhagymát, a vöröslencsét, a paradicsompürét is hozzáadjuk, felöntjük vízzel. Meghintjük a fűszerekkel, sózzuk, borsozzuk, és közepes tűzön, félig lefedve 15 percet főzzük (másik változatban a fűszereket is pirítjuk a felöntés előtt). Hozzáadjuk a leszűrt főtt (konzerv) csicseriborsót, és még 5 percet főzzük. Mehet bele a zeller/petrezselyem, ami zöld van itthon, majd a habarás. jöhet a smen, és ha szeretjük az erőset akkor most jött el az ideje a megbolondításnak! 🙂 Végül tálaláshoz mehet bele a citrom leve.

Jó étvágyat!

További Receptek

Cukkinis tészta (ázsiai verzió) recept

Cukkinis tészta (ázsiai verzió) recept

Elkészítési idő:  5-15 perc Adag: 4 főre Hozzávalók     2 kisebb saláta cukkini, vagy fél nagy fél fej vöröshagyma, vagy hasonló mennyiségű póré apróra vágva 1-2 gerezd fokhagyma egy adag kifőtt spagetti 2 evőkanál világos szójaszósz kevés ételízesítő...

bővebben
Csicsóka pogácsa recept

Csicsóka pogácsa recept

Elkészítési idő:  60-120 perc Adag: 4 főre Hozzávalók   20dkg főtt csicsóka 30dkg liszt 10dkg margarin 1dkg élesztő felfuttatva 1dkg só 1dl tej 1db tojás tojás sárgája a kenéshez dióbél, magvak, vagy sajt a tetejére       Elkészítés 1 Az...

bővebben
Halászlé bográcsban recept

Halászlé bográcsban recept

Elkészítési idő:  30-60 perc Adag: 4 főre Hozzávalók 4-5db vegyes halszelet (ponty, busa, stb.) 2 evőkanál étolaj/zsír 2,5l víz 1 kis fej krumpli fél fej vöröshagyma kevéske paprika és paradicsom (vagy lecsó pár kanállal) 1 doboz 200g-os halászlé sűrítmény...

bővebben
Share This