Hozzávalók
40dkg üvegtészta
4 szál zöldhagyma
1 gerezd fokhagyma
1-1,5cm friss gyömbér (vagy fél kk por)
1ek rizsbor
1ek világos szójaszósz
1ek szezámolaj
chilis szójababszósz (doubanjiang), vagy simán chili
olaj
Elkészítés
250 ml tyúkhúsleves,
1-1 evőkanál világos szójaszósz és rizsbor (fehérbor),
ízlés szerint só, vagy ételízesítő, esetleg leveskocka ha leves alaplé helyett vizet használunk,
barnacukor és szezámolaj
2 A tészta:
Pácold meg a darált sertés- vagy marhahúst (esetleg pulykát) szójaszószban, rizsborban és szezámolajban (+kevés barnacukor, só). Az üvegtésztát áztasd 5 percre szobahőmérsékletű vízbe. Forrósíts wokban 1-2 evőkanál olajat, tedd bele a húst, kevergetve pirítsd meg és húzd félre az edény szélére. Dobd a wok közepébe a felaprított zöldhagymát (a zöld részét tedd félre a díszítéshez) a zúzott fokhagymát, a reszelt gyömbért és pirítsd fél percig kevergetve. Keverd bele a paprikakrémet (vagy szójababszószt), majd told vissza középre a húst is. Öntsd a húsra az előre elkészített lét, majd add hozzá a lecsöpögtetett tésztát is. Főzd-süsd addig, amíg a nedvesség nagy része elpárolog. Karikákra vágott zöldhagymával megszórva tálald.
Jó étvágyat!