Francia csokoládétorta recept

Finomfalat receptje

Elkészítési idő:  60-120 perc Adag: 1 tortához

Hozzávalók

Tésztához:

250 g 65%-os étcsokoládé
250 g vaj
100 g porcukor
4 ml rum aroma
5 db tojás
1 evőkanál liszt

Elkészítés

1 Egy csatos tortaforma alsó lapját sütőpapírral letakarjuk. A formát kívülről alufóliába csomagoljuk. A csokoládét, a vajat és a porcukrot vízgőz felett felolvasztjuk és hozzáöntjük a rum aromát és a lisztet. A masszát simára keverjük, és levesszük a vízgőzről. Habosra verjük a tojásokat, és hozzákeverjük a vajas keverékhez.
2 Az így kapott masszát a tortaformába öntjük. Egy tepsibe 2 cm-nyi vizet öntünk, és a tortaformát a vízbe tesszük, így sütjük 180 C-os sütőben kb. 30 percig. Amikor elkészült, a tortaformát kivesszük a vízből, és kihűtjük. Ha kihűlt, óvatosan kivesszük belőle a tortát és szeleteljük. Porcukorral megszórva tálaljuk.

Francia csokoládétorta recept

További Receptek

Cukkinis tészta (ázsiai verzió) recept

Cukkinis tészta (ázsiai verzió) recept

Elkészítési idő:  5-15 perc Adag: 4 főre Hozzávalók     2 kisebb saláta cukkini, vagy fél nagy fél fej vöröshagyma, vagy hasonló mennyiségű póré apróra vágva 1-2 gerezd fokhagyma egy adag kifőtt spagetti 2 evőkanál világos szójaszósz kevés ételízesítő...

bővebben
Csicsóka pogácsa recept

Csicsóka pogácsa recept

Elkészítési idő:  60-120 perc Adag: 4 főre Hozzávalók   20dkg főtt csicsóka 30dkg liszt 10dkg margarin 1dkg élesztő felfuttatva 1dkg só 1dl tej 1db tojás tojás sárgája a kenéshez dióbél, magvak, vagy sajt a tetejére       Elkészítés 1 Az...

bővebben
Halászlé bográcsban recept

Halászlé bográcsban recept

Elkészítési idő:  30-60 perc Adag: 4 főre Hozzávalók 4-5db vegyes halszelet (ponty, busa, stb.) 2 evőkanál étolaj/zsír 2,5l víz 1 kis fej krumpli fél fej vöröshagyma kevéske paprika és paradicsom (vagy lecsó pár kanállal) 1 doboz 200g-os halászlé sűrítmény...

bővebben
Share This