Vadas gomba recept

Finomfalat receptje

Elkészítési idő:  30-60 perc Adag: 4 főre

Hozzávalók

50 dkg gomba
2 evőkanál étolaj
1 közepes vöröshagyma
1 közepes sárgarépa
1 közepes petrezselyemgyökér
1 evőkanál liszt
3 db babérlevél
egy darabka citromhéj
cukor, só, őrölt bors
mustár

Elkészítés

1 A sárgarépát és petrezselyemgyökeret megpucoljuk, karikákra vágjuk, egy evőkanál étolajon 2-3 percig kevergetve pirítjuk, aztán fölöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, beleszórunk 1 kis mokkáskanál sót, egy-két csipet őrölt borsot, beletesszük a citromhéjat és a babérlevelet, és a répaféléket puhára pároljuk. Közben pótoljuk az elpárolgott vizet.
2 Megtisztítjuk és földaraboljuk a gombát. A hagymát megpucoljuk és apró kockákra vágjuk. Egy evőkanál étolajon üvegesre sütjük a hagymát. Hozzáadjuk a gombát, egy kis mokkáskanál sót és csipetnyi őrölt borsot szórunk rá, kevergetjük, amíg levet enged.
A gombát addig főzzük, amíg a leve el nem párolog.
Közben a megfőtt répafélékből kivesszük a citromhéjat és a babérlevelet. A répákat a főzővízzel együtt összeturmixoljuk vagy szitán áttörjük.

3 Az áttört mártást visszatesszük a tűzre, mustárt teszünk bele a mustár erősségétől függő mennyiségben (meg kell kóstolni, hogy a megfelelő ízt beállítsuk), ha kell, megcukrozzuk egy kicsit (nem mindig kell, mert a sárgarépa sokszor elég édes).

Amikor a gomba elfőtte a levét, rászórjuk a lisztet, és jól összekeverve 1 percig pirítjuk. Ezután fölöntjük a mustáros mártással, és 4-5 percig összeforraljuk. Ha kell, még utánaízesítjük.
4 Zsemlegombóccal, galuskával, tésztával, tejföllel meglocsolva tálalhatjuk.

Vadas gomba recept

További Receptek

Cukkinis tészta (ázsiai verzió) recept

Cukkinis tészta (ázsiai verzió) recept

Elkészítési idő:  5-15 perc Adag: 4 főre Hozzávalók     2 kisebb saláta cukkini, vagy fél nagy fél fej vöröshagyma, vagy hasonló mennyiségű póré apróra vágva 1-2 gerezd fokhagyma egy adag kifőtt spagetti 2 evőkanál világos szójaszósz kevés ételízesítő...

bővebben
Csicsóka pogácsa recept

Csicsóka pogácsa recept

Elkészítési idő:  60-120 perc Adag: 4 főre Hozzávalók   20dkg főtt csicsóka 30dkg liszt 10dkg margarin 1dkg élesztő felfuttatva 1dkg só 1dl tej 1db tojás tojás sárgája a kenéshez dióbél, magvak, vagy sajt a tetejére       Elkészítés 1 Az...

bővebben
Halászlé bográcsban recept

Halászlé bográcsban recept

Elkészítési idő:  30-60 perc Adag: 4 főre Hozzávalók 4-5db vegyes halszelet (ponty, busa, stb.) 2 evőkanál étolaj/zsír 2,5l víz 1 kis fej krumpli fél fej vöröshagyma kevéske paprika és paradicsom (vagy lecsó pár kanállal) 1 doboz 200g-os halászlé sűrítmény...

bővebben
Share This