Elkészítési idő: 30-60 perc Adag: 1 tepsihez
Hozzávalók
Tésztához:
1 db tojás
20 dkg cukor
5 dkg margarin
1 dl tej
2 evőkanál méz
45 dkg liszt
1 csomag sütőpor
gyümölcslekvár
Töltelékhez:
2 dl tej
2 evőkanál gríz
15 dkg margarin
2 evőkanál kakaópor
20 dkg porcukor
Elkészítés
1 A tojást, a cukrot, a margarint, a tejet és a mézet gőz fölött jól átmelegítjük, összekeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a sütőport. Az így elkészült tésztából négy egyforma cipót készítünk, kinyújtjuk, és egy margarinozott, lisztezett tepsiben egyenként kisütjük a lapokat.
2 A krémhez a tejben megfőzzük a grízt, majd hozzákeverjük a margarint, a cukrot és a kakaót. Az elkészült és kihűlt lapokból egyet megkenünk a krémmel, rárakjuk a következő lapot, azt megkenjük lekvárral, az újabb lapra krémet teszünk, majd befedjük az utolsó lappal. A tetejét megszórjuk porcukorral.