Elkészítési idő: 60-120 perc Adag: 1 tortához
Hozzávalók
Tésztához:
50 dkg liszt
20 dkg porcukor
23 dkg sütőmargarin
2 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
1 reszelt citromhéja
csipet só
Töltelékhez:
75 dkg túró
22 dkg sütőmargarin
15 dkg porcukor
10 dkg kristálycukor
6 dkg étkezési keményítő
8 db tojás
1 reszelt citromhéja
2 csomag vaníliás cukor
csipet só
1 db tojás sárgája a kenéshez
Elkészítés
2 A margarint a porcukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal elkezdjük robotgéppel kikeverni. Majd hozzáadjuk a túrót, a tojások sárgáját és a keményítőt, és így is jól kikeverjük.
A tojások fehérjét a kristálycukorral és a csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan a túrós masszához keverjük.
3 A tésztát kivesszük a hűtőből, majd 2/3 részét kinyújtjuk, és egy sütőpapírral bélelt tortaformába helyezzük úgy, hogy körben a szélét is befedje (a forma 26 cm-es). Ezután beleöntjük a túrós tölteléket. A maradék tésztát kinyújtjuk, majd befedjük vele a torta tetejét. A tojás sárgájával megkenjük.
4 Előmelegített sütőben 160 fokon 40 percig sütjük, majd a tetejét alufóliával letakarjuk, és így sütjük további 30 percet. (Ha nem légkeverésnél sütjük, akkor az utolsó 30 percre kicsit megnyitjuk a sütő ajtaját, és így sütjük.)
Ha kisült, levesszük a fóliát, és a formában hagyjuk teljesen kihűlni!!!
A tetejét porcukorral megszórjuk.