Hozzávalók
Tésztához:
100 g vaj vagy margarin
100 g zsír
70 g porcukor
kevés só
50 g élesztô
2 db tojássárgája
100 ml tej
Töltelékhez:
200 g cukor
300 ml tej
50 g mazsola
kevés vaníliás cukor és fahéj
1 db citrom reszelt héja
1 kanál méz
Elkészítés
2 Közben elkészítjük a tölteléket. A cukrot a tejjel, a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal, egy kanál mézzel felforraljuk, 1-2 percig forrni hagyjuk, hozzáadjuk a darált diót vagy mákot, jól elkeverjük benne, majd kihűtjük. Kihűlés után 4 egyenlő részre osztjuk. A pihentetett tésztákat kinyújtjuk, a tölteléket ráhelyezzük, szorosan feltekerjük.
3 Tojássárgájával megkenjük, majd meleg helyen fél órát pihentetjük,villával megszurkáljuk, a tojás fehérjével megkenve hűtőbe helyezzük. 20-25 perc múlva közepes hőmérsékletű sütőben sütjük.



