Bolognai makaróni recept

Chefbácsi receptje

Elkészítési idő:  60-120 perc Adag: 5 főre

Hozzávalók

 
50 dkg makaróni tészta
10 dkg trappista sajt reszeltve
5 dkg vaj
5 dkg szalonna
1 db nagy sárgarépa
1 darabka zeller
1 fej vöröshagyma
10-10 dkg darált marha- és sertéshús
2 dl tyúkhúsleves leveskockából
3 evőkanál paradicsompüré
őrölt bors

2 dl vörösbor

Elkészítés

1 A mártáshoz apróra vágjuk a szalonnát, a hagymát, lereszeljük a sárgarépát és a zellert, összekeverjük, majd forró vajban 10 percig pároljuk. Hozzáadjuk a kétféle darált húst, és 15 percig kevergetve pirítjuk. Felöntjük a borral, és kis lángon 5 percig rotyogtatjuk. Ha a leve túlságosan elpárologna, kevés húslevest öntünk alá, nehogy a hús odaégjen. Belekeverjük a paradicsompürét meg a maradék húslevest, és kis lángon 1 óráig főzzük. Ha túlságosan besűrűsödik, húslevessel hígítjuk. Közben forrásban lévő sós vízben megfőzzük a tésztát, leszűrjük, lecsöpögtetjük, mély tálba rakjuk, a tetejére halmozzuk a mártást, és reszelt sajttal kínáljuk.

Bolognai makaróni recept

További Receptek

Cukkinis tészta (ázsiai verzió) recept

Cukkinis tészta (ázsiai verzió) recept

Elkészítési idő:  5-15 perc Adag: 4 főre Hozzávalók     2 kisebb saláta cukkini, vagy fél nagy fél fej vöröshagyma, vagy hasonló mennyiségű póré apróra vágva 1-2 gerezd fokhagyma egy adag kifőtt spagetti 2 evőkanál világos szójaszósz kevés ételízesítő...

bővebben
Csicsóka pogácsa recept

Csicsóka pogácsa recept

Elkészítési idő:  60-120 perc Adag: 4 főre Hozzávalók   20dkg főtt csicsóka 30dkg liszt 10dkg margarin 1dkg élesztő felfuttatva 1dkg só 1dl tej 1db tojás tojás sárgája a kenéshez dióbél, magvak, vagy sajt a tetejére       Elkészítés 1 Az...

bővebben
Halászlé bográcsban recept

Halászlé bográcsban recept

Elkészítési idő:  30-60 perc Adag: 4 főre Hozzávalók 4-5db vegyes halszelet (ponty, busa, stb.) 2 evőkanál étolaj/zsír 2,5l víz 1 kis fej krumpli fél fej vöröshagyma kevéske paprika és paradicsom (vagy lecsó pár kanállal) 1 doboz 200g-os halászlé sűrítmény...

bővebben
Share This