Elkészítési idő: 60-120 perc Adag: 6 főre
Hozzávalók
80 dkg csirkemell
20 dkg bacon szalonna
15 dkg reszelt sajt
1 teáskanál só
1 mokkás bors
petrezselyem ízlés szerint
4 evőkanál tejföl
3 evőkanál liszt
2 darab tojás
Elkészítés
A húst apróra kockázzuk és a sajtos-tejfölös masszához adjuk.
2 Az őzgerincformát kivajazzuk, megszórjuk zsemlemorzsával és kibéleljük szalonnával úgy, hogy a szélei kilógjanak a formából. A húsos masszát kanalazzuk a formába és hajtsuk rá a lelógó szalonnát. Hosszában a tetejére is tegyünk szalonnacsíkokat, kenjük meg a maradék egy evőkanál tejföllel, majd szórjuk meg a maradék 5 dkg reszelt sajttal.
3 Előmelegített sütőben, 170 fokon, kb. 40 perc alatt süssük készre. Egy sütőpapíros tepsire helyezve süssük, hogy az esetlegesen kifolyó szaft ne folyjon a sütőbe. Amikor megsül kifordítjuk a formából a sütőpapíros tepsire és addig pirítjuk míg a szalonna nem pirul meg.



