Csokoládés profiterol recept

Finomfalat receptje

Elkészítési idő:  60-120 perc Adag: 1 tepsihez

Hozzávalók

 Tésztához:
8 dkg liszt
8 dkg víz
8 dkg zsiradék
6 db tojás
csipet só
teáskanál cukor
Mázhoz:
15 dkg porcukor
15 dkg étcsokoládé
3 dkg liszt
8 db tojássárgája
vaj
fél rúd vanília
0,5 l tej

Elkészítés

1 A mini fánkok elkészítésének módja a következő. A vizet a zsírral felforraljuk, egy csipet sót, cukrot teszünk bele. Hozzáadjuk a lisztet, és csomómentesre elkeverjük lassú tűzön, amíg a tészta el nem válik az edény falától. Habverő géppel keverjük, és egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Addig keverjük, amíg langyos nem lesz, majd sütőlapra egy habzsákból kinyomkodjuk, és 180 fokos sütőben, kevés párával 15-18 percig sütjük. (helyezzünk a sütőbe egy vízzel teli edényt!)

2 A csokoládét vízfürdőben felolvasztjuk, majd a kis fánkgolyókat tejszínhabbal megtöltjük.
A tejet vaníliával felforraljuk. Lefedjük, hogy meleg maradjon. A tojássárgákat cukorral habosra keverjük, és apránként hozzáadjuk a lisztet. A tejet is, arra ügyelve, hogy ne legyen csomós. Lassú tűzön, vagy gőz felett, állandóan keverve besűrítjük. Utána levesszük a tűzről, és belekeverjük az előzőleg felolvasztott csokoládét, végül langyosra hűtjük. A fánkokat ezzel a masszával vonjuk be. Ha nem gyerekeknek készül, kevés rumot is tehetünk bele.
Tejszínhabbal, narancsszeletekkel és mentalevéllel díszítjük.

Csokoládés profiterols recept

További Receptek

Cukkinis tészta (ázsiai verzió) recept

Cukkinis tészta (ázsiai verzió) recept

Elkészítési idő:  5-15 perc Adag: 4 főre Hozzávalók     2 kisebb saláta cukkini, vagy fél nagy fél fej vöröshagyma, vagy hasonló mennyiségű póré apróra vágva 1-2 gerezd fokhagyma egy adag kifőtt spagetti 2 evőkanál világos szójaszósz kevés ételízesítő...

bővebben
Csicsóka pogácsa recept

Csicsóka pogácsa recept

Elkészítési idő:  60-120 perc Adag: 4 főre Hozzávalók   20dkg főtt csicsóka 30dkg liszt 10dkg margarin 1dkg élesztő felfuttatva 1dkg só 1dl tej 1db tojás tojás sárgája a kenéshez dióbél, magvak, vagy sajt a tetejére       Elkészítés 1 Az...

bővebben
Halászlé bográcsban recept

Halászlé bográcsban recept

Elkészítési idő:  30-60 perc Adag: 4 főre Hozzávalók 4-5db vegyes halszelet (ponty, busa, stb.) 2 evőkanál étolaj/zsír 2,5l víz 1 kis fej krumpli fél fej vöröshagyma kevéske paprika és paradicsom (vagy lecsó pár kanállal) 1 doboz 200g-os halászlé sűrítmény...

bővebben
Share This