Hozzávalók
Tésztához:
8 dkg víz
8 dkg zsiradék
6 db tojás
csipet só
teáskanál cukor
Mázhoz:
15 dkg étcsokoládé
3 dkg liszt
8 db tojássárgája
vaj
fél rúd vanília
0,5 l tej
Elkészítés
2 A csokoládét vízfürdőben felolvasztjuk, majd a kis fánkgolyókat tejszínhabbal megtöltjük.
A tejet vaníliával felforraljuk. Lefedjük, hogy meleg maradjon. A tojássárgákat cukorral habosra keverjük, és apránként hozzáadjuk a lisztet. A tejet is, arra ügyelve, hogy ne legyen csomós. Lassú tűzön, vagy gőz felett, állandóan keverve besűrítjük. Utána levesszük a tűzről, és belekeverjük az előzőleg felolvasztott csokoládét, végül langyosra hűtjük. A fánkokat ezzel a masszával vonjuk be. Ha nem gyerekeknek készül, kevés rumot is tehetünk bele.
Tejszínhabbal, narancsszeletekkel és mentalevéllel díszítjük.