Hozzávalók
Tésztához:
kb. 4 dl tej
csipet só
2 db tojás
3 dkg élesztő
6 dkg kristálycukor
5 dkg vaj
Töltelékhez:
15 dkg kristálycukor
10 dkg vaj vagy margarin
1 db tojás a kenéshez
Elkészítés
2 Egy tálba beletesszük a lisztet, vajat, a tojást és egy csapott kk sót. A felfuttatott élesztőt hozzáöntjük, majd a maradék tejjel közepesen kemény tésztát dagasztunk.
3 Féll óra pihentetés után kinyújtjuk kb fél cm vastagságúra.
Megkenjük olvasztott vajjal. Míg pihen, a cukrot a paprikával összekeverjük, és egyenletesen rászórjuk a tésztára, ügyelve, hogy körbe a széleire ne kerüljön töltelék.
4 Szorosan feltekerjük, majd kb 1 cm-es darabokra vágjuk, sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük. A csigák ne érjenek egymáshoz. Újra pihentetjük fél órát.
5 A csigákat megkenjük a tojással és 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.