Elronthatatlan diós vaníliás hókifli recept

Finomfalat receptje

Elkészítési idő:  30-60 perc Adag: 1 tepsihez

Hozzávalók

 
35 dkg liszt
25 dkg margarin
10 dkg darált dió
6 dkg porcukor
fél citrom reszelt héja
1 darab tojás
1 evőkanjál tejföl
2 csomag vaníliás cukor
fél teáskanál só

Elkészítés

1 A lisztet szitáljuk egy tálba, morzsoljuk el margarinnal.
Öntsük hozzá a darált diót és keverjük össze.

2 Tegyük hozzá a tojást, cukrot, az egyik csomag vaníliás cukrot, fél citrom héját, sót, a tejfölt és gyúrjuk össze.
A tészta puha maradjon, lehet hogy pici liszt kell még hozzá.
A tésztát tegyük hűtőbe fél órára.
3 Amíg a tészta a hűtőben pihen, vegyünk elő egy alacsony falú tesit, rakjunk az aljára sütőpapírt.
Vegyük elő a tésztát és csípjünk le belőle dió méretű darabot, először golyót formázunk belőle, tenyerünk közt megsodorjuk henger alakúra és kifli formára igazítva a tepsibe tesszük sorban egymás mellé.
Gyorsan dolgozzunk, mert a tészta újra felmelegszik és nehéz dolgozni vele. Tenyerünket a tészta sodrásakor kicsit belisztezhetjük.
4 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig aranybarnára sütjük. A másik csomag vaníliás cukort egy tálban összekeverjük kb 5 dkg porcukorral. Ebbe forgatjuk a sütőből kivett kifliket még melegen.
A beforgatott kifliket egy másik tálba rakjuk.
A legfinomabb másnap fogyasztva, de mindenképpen meg kell várni, hogy teljesen kihűljön.
Nehéz addig várni, elég csábító.

Elronthatatlan diós vaníliás hókifli recept

További Receptek

Cukkinis tészta (ázsiai verzió) recept

Cukkinis tészta (ázsiai verzió) recept

Elkészítési idő:  5-15 perc Adag: 4 főre Hozzávalók     2 kisebb saláta cukkini, vagy fél nagy fél fej vöröshagyma, vagy hasonló mennyiségű póré apróra vágva 1-2 gerezd fokhagyma egy adag kifőtt spagetti 2 evőkanál világos szójaszósz kevés ételízesítő...

bővebben
Csicsóka pogácsa recept

Csicsóka pogácsa recept

Elkészítési idő:  60-120 perc Adag: 4 főre Hozzávalók   20dkg főtt csicsóka 30dkg liszt 10dkg margarin 1dkg élesztő felfuttatva 1dkg só 1dl tej 1db tojás tojás sárgája a kenéshez dióbél, magvak, vagy sajt a tetejére       Elkészítés 1 Az...

bővebben
Halászlé bográcsban recept

Halászlé bográcsban recept

Elkészítési idő:  30-60 perc Adag: 4 főre Hozzávalók 4-5db vegyes halszelet (ponty, busa, stb.) 2 evőkanál étolaj/zsír 2,5l víz 1 kis fej krumpli fél fej vöröshagyma kevéske paprika és paradicsom (vagy lecsó pár kanállal) 1 doboz 200g-os halászlé sűrítmény...

bővebben
Share This