Hozzávalók
25 dkg margarin
10 dkg darált dió
6 dkg porcukor
fél citrom reszelt héja
1 darab tojás
1 evőkanjál tejföl
2 csomag vaníliás cukor
fél teáskanál só
Elkészítés
Öntsük hozzá a darált diót és keverjük össze.
2 Tegyük hozzá a tojást, cukrot, az egyik csomag vaníliás cukrot, fél citrom héját, sót, a tejfölt és gyúrjuk össze.
A tészta puha maradjon, lehet hogy pici liszt kell még hozzá.
A tésztát tegyük hűtőbe fél órára.
3 Amíg a tészta a hűtőben pihen, vegyünk elő egy alacsony falú tesit, rakjunk az aljára sütőpapírt.
Vegyük elő a tésztát és csípjünk le belőle dió méretű darabot, először golyót formázunk belőle, tenyerünk közt megsodorjuk henger alakúra és kifli formára igazítva a tepsibe tesszük sorban egymás mellé.
Gyorsan dolgozzunk, mert a tészta újra felmelegszik és nehéz dolgozni vele. Tenyerünket a tészta sodrásakor kicsit belisztezhetjük.
4 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig aranybarnára sütjük. A másik csomag vaníliás cukort egy tálban összekeverjük kb 5 dkg porcukorral. Ebbe forgatjuk a sütőből kivett kifliket még melegen.
A beforgatott kifliket egy másik tálba rakjuk.
A legfinomabb másnap fogyasztva, de mindenképpen meg kell várni, hogy teljesen kihűljön.
Nehéz addig várni, elég csábító.