Epres tiramisu recept

Finomfalat receptje

Elkészítési idő:  30-60 perc Adag:-

Hozzávalók

 

300 g túró
500 g mascarpone
2 csomag vaníliás cukor
3 dl habtejszín
1 kg eper
4 ek. cukor
350 g babapiskóta

Elkészítés

1 A túrót, a mascarponét, és a vaníliás cukrot egy tálban simára keverjük. A tejszínt keményre felverjük, a krémhez keverjük. Hűtőbe félretesszük.
2 Az epret megmossuk, Kb. a felét a cukorral összeturmixoljuk. Pár szemet félre teszünk a díszítéshez. A maradékot apróra felkockázzuk és a turmixolt eperhez keverjük.
Egy négyszögletes, magas formába, vagy üvegedénybe a babapiskóta felét lerakjuk, a fele eperszószt ráöntjük, majd a mascarpone krém felével beborítjuk. Ezt követően ismét babpiskóta, eperszósz, s a mascarponekrém. A végén a tetejére félbevágott eperszemeket teszünk. Fogyasztás előtt legalább 3 órára betesszük a hűtőszekrénybe.

Epres tiramisu recept

További Receptek

Cukkinis tészta (ázsiai verzió) recept

Cukkinis tészta (ázsiai verzió) recept

Elkészítési idő:  5-15 perc Adag: 4 főre Hozzávalók     2 kisebb saláta cukkini, vagy fél nagy fél fej vöröshagyma, vagy hasonló mennyiségű póré apróra vágva 1-2 gerezd fokhagyma egy adag kifőtt spagetti 2 evőkanál világos szójaszósz kevés ételízesítő...

bővebben
Csicsóka pogácsa recept

Csicsóka pogácsa recept

Elkészítési idő:  60-120 perc Adag: 4 főre Hozzávalók   20dkg főtt csicsóka 30dkg liszt 10dkg margarin 1dkg élesztő felfuttatva 1dkg só 1dl tej 1db tojás tojás sárgája a kenéshez dióbél, magvak, vagy sajt a tetejére       Elkészítés 1 Az...

bővebben
Halászlé bográcsban recept

Halászlé bográcsban recept

Elkészítési idő:  30-60 perc Adag: 4 főre Hozzávalók 4-5db vegyes halszelet (ponty, busa, stb.) 2 evőkanál étolaj/zsír 2,5l víz 1 kis fej krumpli fél fej vöröshagyma kevéske paprika és paradicsom (vagy lecsó pár kanállal) 1 doboz 200g-os halászlé sűrítmény...

bővebben
Share This