Hozzávalók
Tésztához:
10 dkg cukor
kevés víz
12.5 dkg liszt
1 kiskanál sütőpor
Töltelékhez:
3 dl tejszín
20 dkg porcukor
1,5 dl langyos tej
1 csomag zselatin
40 dkg eper
Elkészítés
2 Egy mélyebb kerek tálat folpackkal béleljük ki és a szeletekkel rakjuk körbe úgy, hogy a lyukakat is „tömjük” ki. A szitán áttört túrót a porcukorral alaposan kikeverjük, hozzáadjuk a zselatinos tejszínhabot. Ehhez a zselatint a tejben óvatosan, langyosra melegítve feloldjuk, elkeverjük 2-3 kanál habbal, s így adjuk a teljes habmennyiséghez. A tejszínes túróhoz apróra darabolt epret keverünk. A krémet ráöntjük a piskótára, és a tetejét is kirakjuk a maradék tekercsekkel. Másnap tálcára borítjuk, a fóliát lehúzzuk, s szeleteljük, mint a tortát.