Epres – túrós charlotte recept

Chefbácsi receptje

Elkészítési idő:  60-120 perc Adag: 1 tortához

Hozzávalók

Tésztához:
5 db tojás
10 dkg cukor
kevés víz
12.5  dkg liszt
1 kiskanál sütőpor
 
Töltelékhez:
: 50 dkg túró
3 dl tejszín
20 dkg porcukor
1,5 dl langyos tej
1 csomag zselatin
40 dkg eper
 

 

Elkészítés

1 Az 5 db tojássárgáját 5 dkg cukorral és kevés vízzel ki kell keverni. Az 5 db tojásfehérjét 5 dkg cukorral felverni. A 12.5  dkg lisztet, 1 kiskanál sütőporral kikeverni, majd először a tojássárgás masszával, majd a fehérjével lazán összekeverni. Sütőlemezen, sütőpapíron kisütni. Ha kisült akkor a tészta tetejét le kell lisztezni és átfordítani. Ha a piskótaroládunk kihűlt, lekvárral megkenjük, feltekerjük, és kb.1 cm szélesre szeleteljük.
2 Egy mélyebb kerek tálat folpackkal béleljük ki és a szeletekkel rakjuk körbe úgy, hogy a lyukakat is „tömjük” ki. A szitán áttört túrót a porcukorral alaposan kikeverjük, hozzáadjuk a zselatinos tejszínhabot. Ehhez a zselatint a tejben óvatosan, langyosra melegítve feloldjuk, elkeverjük 2-3 kanál habbal, s így adjuk a teljes habmennyiséghez. A tejszínes túróhoz apróra darabolt epret keverünk. A krémet ráöntjük a piskótára, és a tetejét is kirakjuk a maradék tekercsekkel. Másnap tálcára borítjuk, a fóliát lehúzzuk, s szeleteljük, mint a tortát.

Epres - túrós charlotte recept

 

További Receptek

Cukkinis tészta (ázsiai verzió) recept

Cukkinis tészta (ázsiai verzió) recept

Elkészítési idő:  5-15 perc Adag: 4 főre Hozzávalók     2 kisebb saláta cukkini, vagy fél nagy fél fej vöröshagyma, vagy hasonló mennyiségű póré apróra vágva 1-2 gerezd fokhagyma egy adag kifőtt spagetti 2 evőkanál világos szójaszósz kevés ételízesítő...

bővebben
Csicsóka pogácsa recept

Csicsóka pogácsa recept

Elkészítési idő:  60-120 perc Adag: 4 főre Hozzávalók   20dkg főtt csicsóka 30dkg liszt 10dkg margarin 1dkg élesztő felfuttatva 1dkg só 1dl tej 1db tojás tojás sárgája a kenéshez dióbél, magvak, vagy sajt a tetejére       Elkészítés 1 Az...

bővebben
Halászlé bográcsban recept

Halászlé bográcsban recept

Elkészítési idő:  30-60 perc Adag: 4 főre Hozzávalók 4-5db vegyes halszelet (ponty, busa, stb.) 2 evőkanál étolaj/zsír 2,5l víz 1 kis fej krumpli fél fej vöröshagyma kevéske paprika és paradicsom (vagy lecsó pár kanállal) 1 doboz 200g-os halászlé sűrítmény...

bővebben
Share This