Fahéjas bundás alma recept

Finomfalat receptje

Elkészítési idő:  15-30 perc Adag: 4 főre

Hozzávalók

 

1 kg alma
5 dkg kristálycukor
1 kávéskanál rum
2 db tojás
5 dl tej
20 dkg finom liszt
1 csipet só
10 dkg porcukor
1-2 teáskanál őrölt fahéj
igény szerint étolaj

Elkészítés

1 Az almát meghámozzuk, almakiszúróval kiszúrjuk a közepét, majd ujjnyi vastagra szeleteljük. Megcukrozzuk, rummal meglocsoljuk, és állni hagyjuk addig, amíg a palacsintatésztát kikeverjük. A tejből, lisztből, tojásokból,
sóból sűrű palacsintatésztát készítünk, az almakarikákat megforgatjuk benne, és forró olajban pirosra sütjük.
Fahéjas porcukorral tálaljuk.

Fahéjas bundás alma recept

További Receptek

Cukkinis tészta (ázsiai verzió) recept

Cukkinis tészta (ázsiai verzió) recept

Elkészítési idő:  5-15 perc Adag: 4 főre Hozzávalók     2 kisebb saláta cukkini, vagy fél nagy fél fej vöröshagyma, vagy hasonló mennyiségű póré apróra vágva 1-2 gerezd fokhagyma egy adag kifőtt spagetti 2 evőkanál világos szójaszósz kevés ételízesítő...

bővebben
Csicsóka pogácsa recept

Csicsóka pogácsa recept

Elkészítési idő:  60-120 perc Adag: 4 főre Hozzávalók   20dkg főtt csicsóka 30dkg liszt 10dkg margarin 1dkg élesztő felfuttatva 1dkg só 1dl tej 1db tojás tojás sárgája a kenéshez dióbél, magvak, vagy sajt a tetejére       Elkészítés 1 Az...

bővebben
Halászlé bográcsban recept

Halászlé bográcsban recept

Elkészítési idő:  30-60 perc Adag: 4 főre Hozzávalók 4-5db vegyes halszelet (ponty, busa, stb.) 2 evőkanál étolaj/zsír 2,5l víz 1 kis fej krumpli fél fej vöröshagyma kevéske paprika és paradicsom (vagy lecsó pár kanállal) 1 doboz 200g-os halászlé sűrítmény...

bővebben
Share This