Fahéjas-mézes szelet recept

Finomfalat receptje

Elkészítési idő:  60-120 perc Adag: 1 tepsihez

Hozzávalók

 

 Tésztához:
1 kávéskanál őrölt fahéj
1 kávéskanál szódabikarbóna
ízlés szerint reszelt citromhéj
7 evőkanál finom liszt
2 evőkanál méz
7 evőkanál kristálycukor
10 dkg dió
1/2 dl rum
5 dkg mazsola
7 db tojás
 
Mázhoz:
10 dkg tortabevonó
 

Elkészítés

1 5 dkg diót késsel durvára vágunk, a mazsolát rumba
áztatjuk. A tojások fehérjéből 3 evőkanál cukorral kemény
habot verünk, a tojássárgáját a maradék cukorral
és a mézzel habosra keverjük. Hozzáadjuk a fahéjat, a
reszelt citromhéjat meg a szódabikarbónát, majd óvatosan
belekeverjük a tojáshabot. Végül összedolgozzuk
a liszttel, a dióval és a mazsolával.
2 Egy őzgerincformát
kivajazunk, kilisztezünk, és beleöntjük a tésztát. Közepesen meleg sütőben nagyjából 40 perc alatt megsütjük. Akkor jó, amikor a tészta már nem ragad a beleszúrt hústűre. Amikor kihűlt, bevonjuk csokoládéval, és pörkölt diógerezdekkel díszítjük.

Fahéjas-mézes szelet recept

További Receptek

Cukkinis tészta (ázsiai verzió) recept

Cukkinis tészta (ázsiai verzió) recept

Elkészítési idő:  5-15 perc Adag: 4 főre Hozzávalók     2 kisebb saláta cukkini, vagy fél nagy fél fej vöröshagyma, vagy hasonló mennyiségű póré apróra vágva 1-2 gerezd fokhagyma egy adag kifőtt spagetti 2 evőkanál világos szójaszósz kevés ételízesítő...

bővebben
Csicsóka pogácsa recept

Csicsóka pogácsa recept

Elkészítési idő:  60-120 perc Adag: 4 főre Hozzávalók   20dkg főtt csicsóka 30dkg liszt 10dkg margarin 1dkg élesztő felfuttatva 1dkg só 1dl tej 1db tojás tojás sárgája a kenéshez dióbél, magvak, vagy sajt a tetejére       Elkészítés 1 Az...

bővebben
Halászlé bográcsban recept

Halászlé bográcsban recept

Elkészítési idő:  30-60 perc Adag: 4 főre Hozzávalók 4-5db vegyes halszelet (ponty, busa, stb.) 2 evőkanál étolaj/zsír 2,5l víz 1 kis fej krumpli fél fej vöröshagyma kevéske paprika és paradicsom (vagy lecsó pár kanállal) 1 doboz 200g-os halászlé sűrítmény...

bővebben
Share This