Hozzávalók
Tésztához:
1 kávéskanál szódabikarbóna
ízlés szerint reszelt citromhéj
7 evőkanál finom liszt
2 evőkanál méz
7 evőkanál kristálycukor
10 dkg dió
1/2 dl rum
5 dkg mazsola
7 db tojás
Mázhoz:
Elkészítés
áztatjuk. A tojások fehérjéből 3 evőkanál cukorral kemény
habot verünk, a tojássárgáját a maradék cukorral
és a mézzel habosra keverjük. Hozzáadjuk a fahéjat, a
reszelt citromhéjat meg a szódabikarbónát, majd óvatosan
belekeverjük a tojáshabot. Végül összedolgozzuk
a liszttel, a dióval és a mazsolával.
2 Egy őzgerincformát
kivajazunk, kilisztezünk, és beleöntjük a tésztát. Közepesen meleg sütőben nagyjából 40 perc alatt megsütjük. Akkor jó, amikor a tészta már nem ragad a beleszúrt hústűre. Amikor kihűlt, bevonjuk csokoládéval, és pörkölt diógerezdekkel díszítjük.