Hozzávalók
Tésztához:
45 dkg liszt
38 dkg vaj
3 dkg porcukor
1 dl fehérbor
csipet só
Töltelékhez:
25 dkg mák
15 dkg cukor
1 dl tej
5 dkg mazsola
5 dkg baracklekvár
Töltelékhez:
25 dkg dió
25 dkg cukor
1,5 dl tej
5 dkg mazsola
5 dkg baracklekvár
Töltelékhez:
1 kg tisztított alma
10 dkg cukor
2 citrom héja
fahéj
Elkészítés
Négy egyenlő részre osztjuk a tésztát. Két cipót kinyújtunk tepsi nagyságúra, és elősütjük a tepsi hátoldalán.
2 A máktöltelékhez felforraljuk a tejet a cukorral, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a mákot, az áztatott mazsolát, és a baracklekvárt. Kihűtjük. A diótölteléket ugyanígy kell elkészíteni.
3 Az almatöltelékhez a megtisztított almát felszeleteljük, hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat és a reszelt citromhéjat.
4 A megmaradt két cipó tésztát is kinyújtjuk. Egy mély sütőtepsi aljára helyezünk egy réteg nyers tészta lapot, rákenjük a diótölteléket. Ráhelyezzük az egyik elősütött tésztalapot és megkenjük az almatöltelékkel. Ezt követi a másik elősütött tésztalap, amelyre a máktölteléket kenjük. Végül a másik nyers tésztalappal zárjuk a sort. Villával megszurkáljuk.
5 160 °C-os sütőben 1 órán át sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, és csak másnap szeleteljük. Tálaláskor porcukorral meghintjük.



