Flódni recept

Finomfalat receptje

Elkészítési idő:  60-120 perc Adag: 1 tepsihez

Hozzávalók

 Tésztához:

45 dkg liszt
38 dkg vaj
3 dkg porcukor
1 dl fehérbor
csipet só

Töltelékhez:

25 dkg mák
15 dkg cukor
1 dl tej
5 dkg mazsola
5 dkg baracklekvár

Töltelékhez:

25 dkg dió
25 dkg cukor
1,5 dl tej
5 dkg mazsola
5 dkg baracklekvár

Töltelékhez:

1 kg tisztított alma
10 dkg cukor
2 citrom héja
fahéj

Elkészítés

1 A vajat elmorzsoljuk a liszttel és hozzáadjuk a többi anyagot, majd összegyúrjuk.
Négy egyenlő részre osztjuk a tésztát. Két cipót kinyújtunk tepsi nagyságúra, és elősütjük a tepsi hátoldalán.
2 A máktöltelékhez felforraljuk a tejet a cukorral, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a mákot, az áztatott mazsolát, és a baracklekvárt. Kihűtjük. A diótölteléket ugyanígy kell elkészíteni.

3 Az almatöltelékhez a megtisztított almát felszeleteljük, hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat és a reszelt citromhéjat.
4 A megmaradt két cipó tésztát is kinyújtjuk. Egy mély sütőtepsi aljára helyezünk egy réteg nyers tészta lapot, rákenjük a diótölteléket. Ráhelyezzük az egyik elősütött tésztalapot és megkenjük az almatöltelékkel. Ezt követi a másik elősütött tésztalap, amelyre a máktölteléket kenjük. Végül a másik nyers tésztalappal zárjuk a sort. Villával megszurkáljuk.
5 160 °C-os sütőben 1 órán át sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, és csak másnap szeleteljük. Tálaláskor porcukorral meghintjük.

Flódni recept

 

További Receptek

Cukkinis tészta (ázsiai verzió) recept

Cukkinis tészta (ázsiai verzió) recept

Elkészítési idő:  5-15 perc Adag: 4 főre Hozzávalók     2 kisebb saláta cukkini, vagy fél nagy fél fej vöröshagyma, vagy hasonló mennyiségű póré apróra vágva 1-2 gerezd fokhagyma egy adag kifőtt spagetti 2 evőkanál világos szójaszósz kevés ételízesítő...

bővebben
Csicsóka pogácsa recept

Csicsóka pogácsa recept

Elkészítési idő:  60-120 perc Adag: 4 főre Hozzávalók   20dkg főtt csicsóka 30dkg liszt 10dkg margarin 1dkg élesztő felfuttatva 1dkg só 1dl tej 1db tojás tojás sárgája a kenéshez dióbél, magvak, vagy sajt a tetejére       Elkészítés 1 Az...

bővebben
Halászlé bográcsban recept

Halászlé bográcsban recept

Elkészítési idő:  30-60 perc Adag: 4 főre Hozzávalók 4-5db vegyes halszelet (ponty, busa, stb.) 2 evőkanál étolaj/zsír 2,5l víz 1 kis fej krumpli fél fej vöröshagyma kevéske paprika és paradicsom (vagy lecsó pár kanállal) 1 doboz 200g-os halászlé sűrítmény...

bővebben
Share This