Forró csoki recept

Chefbácsi Receptje

Elkészítési idő:  15-30 perc Adag: 2 főre

Hozzávalók

20 dkg 60%-os étcsokoládé
10 dkg barna cukor
1 dl tejszín
3-5 dl tej
 

Elkészítés

1 Hasonló ital a forró csokoládé, és ezt is könnyedén elkészíthetjük mindenféle porok nélkül. Ez sem sokkal bonyolultabb, mint a kakaó, de ez már nem a gyerekek mindennapi itala, ez már desszertnek beillő sűrű, édes bűnbeesés. Az alapanyagok nagyon fontosak.
2 Jó minőségű, minimum 60%-os étcsokoládé és barna nádcukor. Gőz fölött olvasszunk meg 20 dkg csokoládét 1 dl tejszínnel, és közben melegítsünk fel 3-5 dl tejet, attól függően, hogy mennyire sűrűn szeretjük. Miután a csokoládé felolvadt, keverjük bele a cukrot, és apránként adjuk hozzá a tejet, adagolás közben mindig keverjük simára.

https://finomfalat.hu/wp-admin/admin-ajax.php?action=rednao_sf_getfile&id=fca8f7cd06bbe24be988d8f91319c897

 

Receptkereső

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
keresés a hozzászólásokban
Keresés
Share This