Elkészítési idő: 60-120 perc Adag: 1 tortához
Hozzávalók
Tésztához:
250 g 65%-os étcsokoládé
250 g vaj
100 g porcukor
4 ml rum aroma
5 db tojás
1 evőkanál liszt
Elkészítés
1 Egy csatos tortaforma alsó lapját sütőpapírral letakarjuk. A formát kívülről alufóliába csomagoljuk. A csokoládét, a vajat és a porcukrot vízgőz felett felolvasztjuk és hozzáöntjük a rum aromát és a lisztet. A masszát simára keverjük, és levesszük a vízgőzről. Habosra verjük a tojásokat, és hozzákeverjük a vajas keverékhez.
2 Az így kapott masszát a tortaformába öntjük. Egy tepsibe 2 cm-nyi vizet öntünk, és a tortaformát a vízbe tesszük, így sütjük 180 C-os sütőben kb. 30 percig. Amikor elkészült, a tortaformát kivesszük a vízből, és kihűtjük. Ha kihűlt, óvatosan kivesszük belőle a tortát és szeleteljük. Porcukorral megszórva tálaljuk.