Füstölt sajtos kifli recept

Finomfalat Receptje

Elkészítési idő:  120-240 perc Adag: 1 tepsihez

Hozzávalók

 
40 dkg sima liszt
30 dkg grízes liszt
1 dl étolaj
1 pohár kefir
2 db tojás
1 evőkanál só
1 dl tej
1 kávéskanál cukor
4 dkg élesztő
25 dkg margarin
: 25 dkg füstölt sajt reszelve
kenéshez 1 db tojás

Elkészítés

1 A kétféle lisztet összekeverjük az olajjal, tojással, a kefirrel, sóval. Az élesztőt 1 kávéskanál cukorral, és 1 dl tejjel felfuttatjuk, és a tésztával összegyúrjuk, majd kelesztjük. Mikor megkelt, 9 részre osztjuk a tésztát. kinyújtjuk őket vékony kerek formára, majd 2 karikát puha margarinnal megkenünk.

2 Megszórjuk reszelt füstölt sajttal, majd ráhelyezzük a második margarinnal megkent tésztát, ismét megszórjuk sajttal, és a tetejére helyezzük a harmadik tésztalapot. Ezen a módon elkészítjük az összes karikát, majd minden kész karikát 16 cikkre vágunk késsel, vagy pizzavágóval. A cikkeket a külső szélétől kezdve feltekerjük. Tepsibe helyezzük, majd fél órát kelesztjük, megkenjük a tojással, és 220 fokra előmelegített sütőben szép barnára sütjük.

https://finomfalat.hu/wp-admin/admin-ajax.php?action=rednao_sf_getfile&id=4cfaeff737a1448584c7c3266513d529

 

Receptkereső

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
keresés a hozzászólásokban
Keresés
Share This