Hozzávalók
pici tej
30 dkg gesztenyemassza
1 csipet só
2 evőkanál rum
4 dkg porcukor
1 evőkanál tejföl
2 db tojássárgája
20 dkg vaj
35 dkg finom liszt
Elkészítés
a tejfölt, a porcukrot, egy evőkanál rumot meg egy csipet
sót, s rugalmas tésztát gyúrunk. Legalább fél óráig hideg
helyen pihentetjük, majd meglisztezett deszkán fél centi
vastagságúra nyújtjuk. Ezután fánkszaggatóval kiszúrjuk,
vagy 7 cm-es négyzetekre szabjuk.
2 A tejjel vagy tejszínnel lazított, a maradék rummal ízesített gesztenyepüréből halmokat rakunk rá. A tésztákat kifli alakúra összesodorjuk, sütőlemezre fektetjük, a tetejüket tojással megkenjük. Előmelegített sütőbe tolva, közepes lángon szép világossárgára sütjük.