Görög spenótos pite recept

Finomfalat receptje

Elkészítési idő:  60-120 perc Adag: 1 tepsihez

Hozzávalók

 
Pár szál friss spenót levél
1/2 csésze apróra vágott friss petrezselyem
1/2 csésze apróra vágott friss kapor
2 csésze apróra vágott zöldhagyma
1/2 tk só
1/4 csésze olívaolaj
3 csésze apróra vágott hagyma
1/4 tk. Durva őrölt fekete bors
500 g feta sajt, morzsolva
14 db réteslap
3/4 csésze olvasztott vaj

Elkészítés

1 Mossuk meg és tisztítsuk meg a spenótot. Dobjuk ki a szárát. Csepegtessük le, és vágjuk össze a leveleket.
Keverjük össze a spenótot, petrezselymet, kaprot, a zöldhagymát és a sót egy tálba. Hagyjuk állni 15 percig, majd nyomkodjuk ki az összes folyadékot belőle.
2 Melegítsük fel az extra szűz olívaolajat egy serpenyőben és pirítsuk meg a 3 csésze apróra vágott hagymát, amíg puha és üveges nem lesz. Adjuk hozzá a spenótos keveréket, majd pirítsuk még néhány percig. Adjuk hozzá a feta sajtot és a fekete borsot is.
3 Terítsük egy 25×40 cm-es tepsi aljába a réteslapok felét, és kenjük meg minden réteg között az olvasztott vajjal. kenjük a tésztára a tölteléket, majd helyezzük rá a réteslap másik felét itt is minden réteg között megkenve az olvasztott vajjal. Egy éles késsel vágjuk fel 8×8 cm kockákra, majd süssük 175 fokos sütőben 30 percig míg aranybarna nem lesz.

Görög spenótos pite recept

 

További Receptek

Cukkinis tészta (ázsiai verzió) recept

Cukkinis tészta (ázsiai verzió) recept

Elkészítési idő:  5-15 perc Adag: 4 főre Hozzávalók     2 kisebb saláta cukkini, vagy fél nagy fél fej vöröshagyma, vagy hasonló mennyiségű póré apróra vágva 1-2 gerezd fokhagyma egy adag kifőtt spagetti 2 evőkanál világos szójaszósz kevés ételízesítő...

bővebben
Csicsóka pogácsa recept

Csicsóka pogácsa recept

Elkészítési idő:  60-120 perc Adag: 4 főre Hozzávalók   20dkg főtt csicsóka 30dkg liszt 10dkg margarin 1dkg élesztő felfuttatva 1dkg só 1dl tej 1db tojás tojás sárgája a kenéshez dióbél, magvak, vagy sajt a tetejére       Elkészítés 1 Az...

bővebben
Halászlé bográcsban recept

Halászlé bográcsban recept

Elkészítési idő:  30-60 perc Adag: 4 főre Hozzávalók 4-5db vegyes halszelet (ponty, busa, stb.) 2 evőkanál étolaj/zsír 2,5l víz 1 kis fej krumpli fél fej vöröshagyma kevéske paprika és paradicsom (vagy lecsó pár kanállal) 1 doboz 200g-os halászlé sűrítmény...

bővebben
Share This