Hozzávalók
1/2 csésze apróra vágott friss petrezselyem
1/2 csésze apróra vágott friss kapor
2 csésze apróra vágott zöldhagyma
1/2 tk só
1/4 csésze olívaolaj
3 csésze apróra vágott hagyma
1/4 tk. Durva őrölt fekete bors
500 g feta sajt, morzsolva
14 db réteslap
3/4 csésze olvasztott vaj
Elkészítés
Keverjük össze a spenótot, petrezselymet, kaprot, a zöldhagymát és a sót egy tálba. Hagyjuk állni 15 percig, majd nyomkodjuk ki az összes folyadékot belőle.
2 Melegítsük fel az extra szűz olívaolajat egy serpenyőben és pirítsuk meg a 3 csésze apróra vágott hagymát, amíg puha és üveges nem lesz. Adjuk hozzá a spenótos keveréket, majd pirítsuk még néhány percig. Adjuk hozzá a feta sajtot és a fekete borsot is.
3 Terítsük egy 25×40 cm-es tepsi aljába a réteslapok felét, és kenjük meg minden réteg között az olvasztott vajjal. kenjük a tésztára a tölteléket, majd helyezzük rá a réteslap másik felét itt is minden réteg között megkenve az olvasztott vajjal. Egy éles késsel vágjuk fel 8×8 cm kockákra, majd süssük 175 fokos sütőben 30 percig míg aranybarna nem lesz.