Kukoricakása (puliszka) recept

Fogyaszto receptje

Elkészítési idő:  15-30 perc Adag: 2 főre

Hozzávalók

 

 
10dkg kukoricadara
6dl tej
fél teáskanál só
1 teáskanál zsiradék (zsír, olaj, vaj)
 

Elkészítés

1 Elkészítés:
A langyosra melegített tejbe beletesszük a sót, és lassan belekeverjük a darát. Folyamatosan kevergetve, lassú tűzön kb. 20 percig főzzük. Végén belekeverjük a zsiradékot, és tányérokba adagoljuk amik mehetnek a hűvösre. Ha megdermedt, akkor lehet rá szedni a feltétet, vagy előbb átpirítani serpenyőben, ez sok-sok plusz pontot ad a puliszka élvezeti értékéhez. 🙂 Lehet eleve kisebb formákba is rakni (pl. szilikon muffin sütő), és a megdermedésük után ezeket serpenyőben megpirítva hasonló köretet kapunk, mint pl. a röszti.

Jó étvágyat!

További Receptek

Cukkinis tészta (ázsiai verzió) recept

Cukkinis tészta (ázsiai verzió) recept

Elkészítési idő:  5-15 perc Adag: 4 főre Hozzávalók     2 kisebb saláta cukkini, vagy fél nagy fél fej vöröshagyma, vagy hasonló mennyiségű póré apróra vágva 1-2 gerezd fokhagyma egy adag kifőtt spagetti 2 evőkanál világos szójaszósz kevés ételízesítő...

bővebben
Csicsóka pogácsa recept

Csicsóka pogácsa recept

Elkészítési idő:  60-120 perc Adag: 4 főre Hozzávalók   20dkg főtt csicsóka 30dkg liszt 10dkg margarin 1dkg élesztő felfuttatva 1dkg só 1dl tej 1db tojás tojás sárgája a kenéshez dióbél, magvak, vagy sajt a tetejére       Elkészítés 1 Az...

bővebben
Halászlé bográcsban recept

Halászlé bográcsban recept

Elkészítési idő:  30-60 perc Adag: 4 főre Hozzávalók 4-5db vegyes halszelet (ponty, busa, stb.) 2 evőkanál étolaj/zsír 2,5l víz 1 kis fej krumpli fél fej vöröshagyma kevéske paprika és paradicsom (vagy lecsó pár kanállal) 1 doboz 200g-os halászlé sűrítmény...

bővebben
Share This