Havas Fenyők recept

Finomfalat Receptje

Elkészítési idő:  Adag:

Hozzávalók

 Tésztához:
22 dkg porcukor
csipetnyi só
1 evőkanál rum
32 dkg finomliszt
8 dkg finomra darált mandula
2 db tojás
1 mandulaízű sütőaroma
5 dkg vaj
Töltelékhez:
10 dkg földimogyoró
2 evőkanál méz
1 evőkanál kakaópor

Elkészítés

1 A tésztához valókat összegyúrjuk és fóliába csomagolva, hűvös helyen legalább fél órán át pihentetjük. Ezután lisztezett deszkán 2-3 mm vastagra nyújtjuk és kis fenyőformákat szúrunk ki belőle.
2 A fenyőket sütőpapírral borított tepsire fektetjük, és előmelegített sütőben 180 fokon 5-6 perc alatt világossárgára sütjük.
3 A töltelékhez a földimogyorót finomra daráltjuk, majd a mézzel meg a kakaóval simára keverjük. A mogyorókrémmel 2-2 fenyőkekszet összeragasztunk. Kedvünk – és időnk – szerint cukormázzal is díszíthetjük, vagy porcukorral meghinthetjük.

https://finomfalat.hu/wp-admin/admin-ajax.php?action=rednao_sf_getfile&id=148fcbcf832db397f7aa1b2e1aa89afb

 

Receptkereső

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
keresés a hozzászólásokban
Keresés
Share This