Hozzávalók
15 dkg füstölt szalonna
20 dkg gépsonka
10 dkg ecetes uborka
őrölt bors
1 fej hagyma
só
étolaj
mustár
burgonya
Elkészítés
pont ettől lesz hihetetlenül szaftos belülről. Miután a husi megpirult, beletesszük egy lábasba és felöntjük annyi vízzel, hogy épp csak ellepje. Fedő alatt főzzük puhára.
2 Egy serpenyőbe beletesszük a szalonnát kisütjük, kiszedjük, majd megpirítjuk a sonkát is, ezt is kiszedjük. A Zsírján fehéredésig pirítjuk az uborkát, hagymát. Végig használhatjuk a szalonna zsírját. Mikor üveges a hagyma, tegyük rá a mustárt is. Tegyük vissza az összes hozzávalót, sózzuk, borsozzuk és pároljuk készre.
Hasábburgonyával, rizzsel, tésztával tálalhatjuk.