Hentestokány recept

Finomfalat receptje

Elkészítési idő:  60-120 perc Adag: 4 főre

Hozzávalók

 

 
60 dkg sertéskaraj
15 dkg füstölt szalonna
20 dkg gépsonka
10 dkg ecetes uborka
őrölt bors
1 fej hagyma

étolaj
mustár
burgonya

 

Elkészítés

1 A húst csíkokra vágjuk és sózott-borsozott lisztbe forgatjuk, majd forró olajon hirtelen, kis adagokban pirosra sütjük. Fontos mozzanata az ételnek, hogy a husi kapjon egy klassz piros kérget, mert később
pont ettől lesz hihetetlenül szaftos belülről. Miután a husi megpirult, beletesszük egy lábasba és felöntjük annyi vízzel, hogy épp csak ellepje. Fedő alatt főzzük puhára.

2 Egy serpenyőbe beletesszük a szalonnát kisütjük, kiszedjük, majd megpirítjuk a sonkát is, ezt is kiszedjük. A Zsírján fehéredésig pirítjuk az uborkát, hagymát. Végig használhatjuk a szalonna zsírját. Mikor üveges a hagyma, tegyük rá a mustárt is. Tegyük vissza az összes hozzávalót, sózzuk, borsozzuk és pároljuk készre.
Hasábburgonyával, rizzsel, tésztával tálalhatjuk.

Hentestokány recept

 

További Receptek

Cukkinis tészta (ázsiai verzió) recept

Cukkinis tészta (ázsiai verzió) recept

Elkészítési idő:  5-15 perc Adag: 4 főre Hozzávalók     2 kisebb saláta cukkini, vagy fél nagy fél fej vöröshagyma, vagy hasonló mennyiségű póré apróra vágva 1-2 gerezd fokhagyma egy adag kifőtt spagetti 2 evőkanál világos szójaszósz kevés ételízesítő...

bővebben
Csicsóka pogácsa recept

Csicsóka pogácsa recept

Elkészítési idő:  60-120 perc Adag: 4 főre Hozzávalók   20dkg főtt csicsóka 30dkg liszt 10dkg margarin 1dkg élesztő felfuttatva 1dkg só 1dl tej 1db tojás tojás sárgája a kenéshez dióbél, magvak, vagy sajt a tetejére       Elkészítés 1 Az...

bővebben
Halászlé bográcsban recept

Halászlé bográcsban recept

Elkészítési idő:  30-60 perc Adag: 4 főre Hozzávalók 4-5db vegyes halszelet (ponty, busa, stb.) 2 evőkanál étolaj/zsír 2,5l víz 1 kis fej krumpli fél fej vöröshagyma kevéske paprika és paradicsom (vagy lecsó pár kanállal) 1 doboz 200g-os halászlé sűrítmény...

bővebben
Share This