Joghurtos-kekszes bundában sült tarja recept

Finomfalat receptje

Elkészítési idő:  60-120 perc Adag: 4 főre

Hozzávalók

 

4 dl natúr joghurt
korpovit keksz

bors
fokhagymakrém
4 nagy szelet tarja
 
 

Elkészítés

1 A joghurtot ízesítsük a sóval, borssal és fokhagymakrémmel, forgassuk bele a tarjaszeleteket és egy éjszakán hagyjuk benne állni a masszában a hűtőben. A kekszet tegyük zacskóba és húsklopfolóval törjük prézli állagúra, és forgassuk bele a pácolt tarját. Tegyük egymás mellé egy sütőpapírral leterített tepsibe, fedjük le alufóliával. Közepesen meleg sütőben kb. 45-50 perc alatt süssük meg. Utolsó 10 percben vegyük le róla az alufóliát, így süssük tovább. Kívül ropogós, belül omlósan puha lesz. Ízlés szerinti körettel kínáljuk.

Joghurtos-kekszes bundában sült tarja recept

 

További Receptek

Cukkinis tészta (ázsiai verzió) recept

Cukkinis tészta (ázsiai verzió) recept

Elkészítési idő:  5-15 perc Adag: 4 főre Hozzávalók     2 kisebb saláta cukkini, vagy fél nagy fél fej vöröshagyma, vagy hasonló mennyiségű póré apróra vágva 1-2 gerezd fokhagyma egy adag kifőtt spagetti 2 evőkanál világos szójaszósz kevés ételízesítő...

bővebben
Csicsóka pogácsa recept

Csicsóka pogácsa recept

Elkészítési idő:  60-120 perc Adag: 4 főre Hozzávalók   20dkg főtt csicsóka 30dkg liszt 10dkg margarin 1dkg élesztő felfuttatva 1dkg só 1dl tej 1db tojás tojás sárgája a kenéshez dióbél, magvak, vagy sajt a tetejére       Elkészítés 1 Az...

bővebben
Halászlé bográcsban recept

Halászlé bográcsban recept

Elkészítési idő:  30-60 perc Adag: 4 főre Hozzávalók 4-5db vegyes halszelet (ponty, busa, stb.) 2 evőkanál étolaj/zsír 2,5l víz 1 kis fej krumpli fél fej vöröshagyma kevéske paprika és paradicsom (vagy lecsó pár kanállal) 1 doboz 200g-os halászlé sűrítmény...

bővebben
Share This