Juhtúrós sós rudacskák recept

Finomfalat Receptje

Elkészítési idő:  60-120 perc Adag: 1 tepsihez

Hozzávalók

50 dkg juhtúró
50 dkg liszt
25 dkg margarin
reszelt sajt

köménymag
1 tojássárgája a kenéshez
 

 

Elkészítés

1 A margarint szobahőmérsékleten hagyjuk kicsit meglágyulni, hogy könnyű legyen vele dolgozni. A juhtúrót, lisztet, margarint elmorzsoljuk, sózzuk, és összegyúrjuk.
Egy éjszakát hűtőszekrényben pihentetjük.
Másnap kb. fél centi vastagságúra nyújtjuk, lekenjük a tojássárgájával, és ízlés szerint vagy reszelt sajttal, vagy köménnyel meghintjük. Kis rudakra vágjuk, és sütőpapírral kibélelt tepsiben kb. 180 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük.

2 Másnap kb. fél centi vastagságúra nyújtjuk, lekenjük a tojássárgájával, és ízlés szerint vagy reszelt sajttal, vagy köménnyel meghintjük. Kis rudakra vágjuk, és sütőpapírral kibélelt tepsiben kb. 180 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük.

https://finomfalat.hu/wp-admin/admin-ajax.php?action=rednao_sf_getfile&id=011adee23ed26f83d2e95399ac0fb363

 

Receptkereső

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
keresés a hozzászólásokban
Keresés
Share This