Krémsajt házilag recept

Chefbácsi receptje

Elkészítési idő:  Adag:

Hozzávalók

1 dobos 450 gr 20%-os tejföl
 
 

Elkészítés

1 Egy géz szerű ruhát beleteszek egy szűrőbe, és beleöntök egy nagy pohár 20%-os szobahőmérsékletű tejfölt. A tejfölt nem szabad összekeverni, ahogy kipottyan a pohárból, úgy kell hagyni. Letakarom egy konyharuhával. 2-3 óra pihentetés után hűtőbe teszem. 1-2 nap alatt kész a sajt, attól függően hogy milyen keménységű krémsajtot szeretnénk. Ha elértük a kellő keménységet, egy fedeles tárolódobozba téve, 4-5 napig eltartható.
Használhatjuk mascarpone sajt helyett, édes süteményekhez, vagy sósan, fűszerezve akár kenyérre kenve is.
450 g tejfölből, kb 250-300 g krémsajt lesz.

Krémsajt házilag recept

További Receptek

Cukkinis tészta (ázsiai verzió) recept

Cukkinis tészta (ázsiai verzió) recept

Elkészítési idő:  5-15 perc Adag: 4 főre Hozzávalók     2 kisebb saláta cukkini, vagy fél nagy fél fej vöröshagyma, vagy hasonló mennyiségű póré apróra vágva 1-2 gerezd fokhagyma egy adag kifőtt spagetti 2 evőkanál világos szójaszósz kevés ételízesítő...

bővebben
Csicsóka pogácsa recept

Csicsóka pogácsa recept

Elkészítési idő:  60-120 perc Adag: 4 főre Hozzávalók   20dkg főtt csicsóka 30dkg liszt 10dkg margarin 1dkg élesztő felfuttatva 1dkg só 1dl tej 1db tojás tojás sárgája a kenéshez dióbél, magvak, vagy sajt a tetejére       Elkészítés 1 Az...

bővebben
Halászlé bográcsban recept

Halászlé bográcsban recept

Elkészítési idő:  30-60 perc Adag: 4 főre Hozzávalók 4-5db vegyes halszelet (ponty, busa, stb.) 2 evőkanál étolaj/zsír 2,5l víz 1 kis fej krumpli fél fej vöröshagyma kevéske paprika és paradicsom (vagy lecsó pár kanállal) 1 doboz 200g-os halászlé sűrítmény...

bővebben
Share This