Krémsajt házilag recept

Chefbácsi receptje

Elkészítési idő:  Adag:

Hozzávalók

 

1 dobos 450 gr 20%-os tejföl
 
 

 

Elkészítés

1 Egy géz szerű ruhát beleteszek egy szűrőbe, és beleöntök egy nagy pohár 20%-os szobahőmérsékletű tejfölt. A tejfölt nem szabad összekeverni, ahogy kipottyan a pohárból, úgy kell hagyni. Letakarom egy konyharuhával. 2-3 óra pihentetés után hűtőbe teszem. 1-2 nap alatt kész a sajt, attól függően hogy milyen keménységű krémsajtot szeretnénk. Ha elértük a kellő keménységet, egy fedeles tárolódobozba téve, 4-5 napig eltartható.
Használhatjuk mascarpone sajt helyett, édes süteményekhez, vagy sósan, fűszerezve akár kenyérre kenve is.
450 g tejfölből, kb 250-300 g krémsajt lesz.

https://finomfalat.hu/wp-admin/admin-ajax.php?action=rednao_sf_getfile&id=0939866f2d5a0d131072ccf188211864

 

További Receptek

Joghurtos-kekszes bundában sült tarja recept

Joghurtos-kekszes bundában sült tarja recept

Elkészítési idő:  60-120 perc Adag: 4 főre Hozzávalók   4 dl natúr joghurt korpovit keksz só bors fokhagymakrém 4 nagy szelet tarja     Elkészítés 1 A joghurtot ízesítsük a sóval, borssal és fokhagymakrémmel, forgassuk bele a tarjaszeleteket és egy...

bővebben
Mákos-marcipános muffin recept

Mákos-marcipános muffin recept

Elkészítési idő:  30-60 perc Adag: 1 tepsihez Hozzávalók   10 dkg liszt 1 tk sütőpor 10 dkg darált mák 12,5 dkg vaj 10 dkg marcipánmassza 5,5 dkg cukor 1 zacskó vaníliás cukor 4 db tojás     Elkészítés 1 Melegítsük elő a sütőt 180 fokosra. A...

bővebben
Piskóta rizslisztből (Gluténmentes) recept

Piskóta rizslisztből (Gluténmentes) recept

Elkészítési idő:  60-120 perc Adag: 1 tortához Hozzávalók   5 tojás 10 dkg rizsliszt 15 dkg cukor 5 dkg étkezési keményítő 1 mokkáskanál szódabikarbóna 1 evőkanál étolaj fél citrom reszelt héja     Elkészítés 1 A tojásokat szétválasztjuk. A...

bővebben
Share This