Legfinomabb bejglim recept

Rea receptje

Elkészítési idő:  60-120 perc Adag: 6 darabhoz

Hozzávalók

Tésztához:
90 dkg liszt
25 dkg margarin
12 dkg zsír
2 evőkanál tejföl
10 dkg porcukor
2 dkg élesztő
két csipet só
2 db tojássárgája
1 dl főzőtejszín
víz amennyit felvesz /kb 1,5 dl/
 
Töltelékhez:
Diótöltelékhez (6 rúdhoz):
75 dkg dió
15 dkg zsemlemorzsa vagy kekszmorzsa
0,4 kg cukor
5 evőkanál sárgabarack lekvár
2 citrom reszelt héja
ízlés szerint mazsola
 
Töltelékhez:
Máktöltelékhez (6 rúdhoz):
75 dkg mák
0,5 kg cukor
1 üveg leszűrt meggybefőtt
2 citrom reszelt héja

 

Elkészítés

1 A liszttel összemorzsoljuk a margarint és a zsírt az élesztőt is /nem kell "felfuttatni az élesztőt"/. Hozzáadjuk a többi alapanyagot is. Annyi vizet adjunk hozzá hogy a tészta kemény legyen, ne folyós. Rakjuk kb fél órára hűtőbe.
2 Ezután töltsük meg a tésztánkat. 6 bejgli jön ki belőle, így osszuk el /6 felé/. ( A dió töltelék és a máktöltelék is 6 rúdra való mennyiség, tehát ha valaki 3 diósat, 3 mákosat készít, akkor felezni kell a töltelék mennyiségét.) Töltésnél ügyeljünk arra hogyan csavarjuk fel! Az első feltekerést támasszuk meg az ujjunkkal és úgy csavarjuk tovább, különben csak görgetjük el a tölteléket. Kenjük meg tojássárgájával és hagyjuk hűvös helyen 4-6 v több órát is állni. Ezután kenjük meg tojásfehérjével. Süssük meg! Légkeveréssel kb 20-25 perc 180C-on JÓ ÉTVÁGYAT!!! 🙂

Legfinomabb bejglim recept

További Receptek

Cukkinis tészta (ázsiai verzió) recept

Cukkinis tészta (ázsiai verzió) recept

Elkészítési idő:  5-15 perc Adag: 4 főre Hozzávalók     2 kisebb saláta cukkini, vagy fél nagy fél fej vöröshagyma, vagy hasonló mennyiségű póré apróra vágva 1-2 gerezd fokhagyma egy adag kifőtt spagetti 2 evőkanál világos szójaszósz kevés ételízesítő...

bővebben
Csicsóka pogácsa recept

Csicsóka pogácsa recept

Elkészítési idő:  60-120 perc Adag: 4 főre Hozzávalók   20dkg főtt csicsóka 30dkg liszt 10dkg margarin 1dkg élesztő felfuttatva 1dkg só 1dl tej 1db tojás tojás sárgája a kenéshez dióbél, magvak, vagy sajt a tetejére       Elkészítés 1 Az...

bővebben
Halászlé bográcsban recept

Halászlé bográcsban recept

Elkészítési idő:  30-60 perc Adag: 4 főre Hozzávalók 4-5db vegyes halszelet (ponty, busa, stb.) 2 evőkanál étolaj/zsír 2,5l víz 1 kis fej krumpli fél fej vöröshagyma kevéske paprika és paradicsom (vagy lecsó pár kanállal) 1 doboz 200g-os halászlé sűrítmény...

bővebben
Share This