Hozzávalók
Tésztához:
25 dkg margarin
12 dkg zsír
2 evőkanál tejföl
10 dkg porcukor
2 dkg élesztő
két csipet só
2 db tojássárgája
1 dl főzőtejszín
víz amennyit felvesz /kb 1,5 dl/
Töltelékhez:
75 dkg dió
15 dkg zsemlemorzsa vagy kekszmorzsa
0,4 kg cukor
5 evőkanál sárgabarack lekvár
2 citrom reszelt héja
ízlés szerint mazsola
Töltelékhez:
75 dkg mák
0,5 kg cukor
1 üveg leszűrt meggybefőtt
2 citrom reszelt héja
Elkészítés
2 Ezután töltsük meg a tésztánkat. 6 bejgli jön ki belőle, így osszuk el /6 felé/. ( A dió töltelék és a máktöltelék is 6 rúdra való mennyiség, tehát ha valaki 3 diósat, 3 mákosat készít, akkor felezni kell a töltelék mennyiségét.) Töltésnél ügyeljünk arra hogyan csavarjuk fel! Az első feltekerést támasszuk meg az ujjunkkal és úgy csavarjuk tovább, különben csak görgetjük el a tölteléket. Kenjük meg tojássárgájával és hagyjuk hűvös helyen 4-6 v több órát is állni. Ezután kenjük meg tojásfehérjével. Süssük meg! Légkeveréssel kb 20-25 perc 180C-on JÓ ÉTVÁGYAT!!! 🙂