Mákos koszorú recept

Finomfalat receptje

Elkészítési idő:  60-120 perc Adag: 1 tepsihez

Hozzávalók

25 dkg finomliszt
2 kiskanál sütőpor
20 dkg cukor
1 zacskó vaníliás cukor
10 dkg darált mák
1 csipet só
3 db tojás
1,5 dl natúr joghurt
20 dkg margarin
 

Elkészítés

1 Keverjük össze a lisztet a sütőporral, a cukorral, a vaníliás cukorral, a darált mákkal és a sóval. Adjuk hozzá a tojást és a joghurtot, majd olvasszuk fel a margarint, és öntsük a keverékhez. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Dolgozzuk össze a tésztát, majd töltsük egy kikent és kilisztezett 22 cm átmérőjű koszorúformába. Helyezzük a sütő rácsára, és süssük kb. 45 percig. A kész süteményt pihentessük a formában 10 percig, majd borítsuk ki. Porcukorral megszórva, esetleg baracklekvárral tálaljuk.

Mákos koszorú recept

További Receptek

Cukkinis tészta (ázsiai verzió) recept

Cukkinis tészta (ázsiai verzió) recept

Elkészítési idő:  5-15 perc Adag: 4 főre Hozzávalók     2 kisebb saláta cukkini, vagy fél nagy fél fej vöröshagyma, vagy hasonló mennyiségű póré apróra vágva 1-2 gerezd fokhagyma egy adag kifőtt spagetti 2 evőkanál világos szójaszósz kevés ételízesítő...

bővebben
Csicsóka pogácsa recept

Csicsóka pogácsa recept

Elkészítési idő:  60-120 perc Adag: 4 főre Hozzávalók   20dkg főtt csicsóka 30dkg liszt 10dkg margarin 1dkg élesztő felfuttatva 1dkg só 1dl tej 1db tojás tojás sárgája a kenéshez dióbél, magvak, vagy sajt a tetejére       Elkészítés 1 Az...

bővebben
Halászlé bográcsban recept

Halászlé bográcsban recept

Elkészítési idő:  30-60 perc Adag: 4 főre Hozzávalók 4-5db vegyes halszelet (ponty, busa, stb.) 2 evőkanál étolaj/zsír 2,5l víz 1 kis fej krumpli fél fej vöröshagyma kevéske paprika és paradicsom (vagy lecsó pár kanállal) 1 doboz 200g-os halászlé sűrítmény...

bővebben
Share This