Máktorta recept

Finomfalat receptje

Elkészítési idő:  60-120 perc Adag: 1 tortához

Hozzávalók

 Tésztához:
3 db tojás
25 dkg cukor
1,5 dl étolaj
25 dkg darált mák
20 dkg finomliszt
5 dkg rétesliszt
5 dl joghurt
1 csomag sütőpor
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 citrom reszelt héja
Töltelékhez:
10 dkg cukor
250 g mascarpone sajt
2 dl tejszín
2 ek darált mák
1 csomag zselatin fix
1 kis üveg Vörös áfonya lekvár
Mázhoz:
200 gr tortabevonó
2 ek étolaj

Elkészítés

1 Mérjük ki az anyagokat, tegyünk félre 2 évőkanál mákot és a sütőt melegítsük elő 165 C-ra.
Keverjük össze egy tálba a lisztet, sütőport, szódabikarbónát, mákot és a cukrot.
2 Egy másik edénybe üssük le a tojásokat, öntsük hozzá az étolajat, és a joghurtot, citromhéjat majd habverővel verjük fel. A masszához két részletben keverjük hozzá a lisztkeveréket, és lazán dolgozzuk össze. Egy kapcsos tortaformát kivajazunk, lisztezünk, és a masszát beleborítjuk. Előmelegített sütőben 60 percig sütjük.
3 Kihűtjük a tésztát, közben elkészítjük a tölteléket.
A cukorral habosra keverjük a mascarpone sajtot, felverjük a zselatin fixszel a tejszínt, és összedolgozzuk a mascarpone sajttal. A félre tett mákot is hozzákeverjük. A tortalapot félbevágjuk, rákanalazzuk a krémet, kis kupacokba és a kupacok közé kanalazzuk az áfonya lekvárt.
4 Ráborítjuk a tortalap másik felét, majd tortabevonóval bevonjuk. A mázat vízgőz felett az étolajjal megolvasztjuk, és egyenletesen elkenjük a torán.

Máktorta recept

 

További Receptek

Cukkinis tészta (ázsiai verzió) recept

Cukkinis tészta (ázsiai verzió) recept

Elkészítési idő:  5-15 perc Adag: 4 főre Hozzávalók     2 kisebb saláta cukkini, vagy fél nagy fél fej vöröshagyma, vagy hasonló mennyiségű póré apróra vágva 1-2 gerezd fokhagyma egy adag kifőtt spagetti 2 evőkanál világos szójaszósz kevés ételízesítő...

bővebben
Csicsóka pogácsa recept

Csicsóka pogácsa recept

Elkészítési idő:  60-120 perc Adag: 4 főre Hozzávalók   20dkg főtt csicsóka 30dkg liszt 10dkg margarin 1dkg élesztő felfuttatva 1dkg só 1dl tej 1db tojás tojás sárgája a kenéshez dióbél, magvak, vagy sajt a tetejére       Elkészítés 1 Az...

bővebben
Halászlé bográcsban recept

Halászlé bográcsban recept

Elkészítési idő:  30-60 perc Adag: 4 főre Hozzávalók 4-5db vegyes halszelet (ponty, busa, stb.) 2 evőkanál étolaj/zsír 2,5l víz 1 kis fej krumpli fél fej vöröshagyma kevéske paprika és paradicsom (vagy lecsó pár kanállal) 1 doboz 200g-os halászlé sűrítmény...

bővebben
Share This