Mandulamarcipán recept

Finomfalat receptje

Elkészítési idő:  Adag:

Hozzávalók

10 dkg mandulabél
10 dkg porcukor
pár csepp keserű mandula aroma
25 ml víz
 
 

Elkészítés

1 10 dkg tisztított mandulabelet kávédarálón megőröljük, egy tálba szórjuk, és hozzákeverünk 5 dkg porcukrot és néhány csepp színtelen keserű mandula aromát. Ezután 5 dkg porcukorból 25 ml vízzel szirupot főzünk, egy kicsit hűlni hagyjuk, majd a mandulához keverjük. Az egészet jól összedolgozzuk, míg homogén masszát nem kapunk. Azonnal felhasználható, vagy folpackba csomagolva, hűtőben is eltartható.

Mandulamarcipán recept

További Receptek

Cukkinis tészta (ázsiai verzió) recept

Cukkinis tészta (ázsiai verzió) recept

Elkészítési idő:  5-15 perc Adag: 4 főre Hozzávalók     2 kisebb saláta cukkini, vagy fél nagy fél fej vöröshagyma, vagy hasonló mennyiségű póré apróra vágva 1-2 gerezd fokhagyma egy adag kifőtt spagetti 2 evőkanál világos szójaszósz kevés ételízesítő...

bővebben
Csicsóka pogácsa recept

Csicsóka pogácsa recept

Elkészítési idő:  60-120 perc Adag: 4 főre Hozzávalók   20dkg főtt csicsóka 30dkg liszt 10dkg margarin 1dkg élesztő felfuttatva 1dkg só 1dl tej 1db tojás tojás sárgája a kenéshez dióbél, magvak, vagy sajt a tetejére       Elkészítés 1 Az...

bővebben
Halászlé bográcsban recept

Halászlé bográcsban recept

Elkészítési idő:  30-60 perc Adag: 4 főre Hozzávalók 4-5db vegyes halszelet (ponty, busa, stb.) 2 evőkanál étolaj/zsír 2,5l víz 1 kis fej krumpli fél fej vöröshagyma kevéske paprika és paradicsom (vagy lecsó pár kanállal) 1 doboz 200g-os halászlé sűrítmény...

bővebben
Share This