Marcipántorta recept

Finomfalat receptje

Elkészítési idő:  60-120 perc Adag: 1 tortához

Hozzávalók

 

 Tésztához:
30 dkg liszt
15 dkg porcukor
1 db tojás
1 kk. szódabikarbóna
7,5 dkg olvasztott margarin
2-3 evőkanál tej
 
Töltelékhez:
Első krémhez:
1 l tej
2 evőkanál liszt
2 csomag vaníliás pudingpor
3 db tojássárgája
20 dkg margarin
15 dkg cukor
5 dkg pisztácia
5 dkg málnalekvár
Második krémhez:
0,5 l lehűtött habtejszín
5 dkg porcukor
1 csomag habfixáló
5 dkg darált mák
 
Mázhoz:
20 dkg marcipán massza
10 dkg porcukor

 

Elkészítés

1 A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, a tejjel megfelelő keménységűre gyúrjuk. Három részre osztjuk, vékony, kb 26 cm átmérőjű kerek formákra kinyújtjuk, majd lisztezett tepsi hátán három lapot sütünk belőle. Rövid ideig, kb 4-5 percig, és kb. 200 fokon sütjük. Sütés után kapcsos tortaforma keretével körbe vágjuk, hogy szabályos, egyforma kör alakú tésztánk legyen.

2 A krém elkészítése:
A krémhez,először a lisztet a pudingporral összekeverjük, hozzáadjuk a tojássárgákat, és apránként öntjük hozzá a tejet, vigyázva, hogy ne legyen csomós. Ezután tűzön sűrűre főzzük, majd kihűtjük. Amíg hűl a krémünk, a margarint habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Ha kihűlt a pudingos krémünk, összekeverjük a cukros margarinnal.
A krémet elosztjuk kétfelé, majd az egyik felébe a durvára tört pisztáciát keverjük.

3 Összeállítjuk a tortát.
Az aló lapra rákenjük a pisztáciás krémet, majd ráhelyezzük a következő tortalapot. Erre rákenjük az üres krémet, úgy hogy néhány helyen gödrök maradjanak, amibe kanállal beletesszük a málnalekvárt. Ha egyenletesen elkentük, helyezzük rá az utolsó tortalapot. Verjük fel a habtejszínt a porcukorral és a habfixálóval, majd óvatosan keverjük bele a darált mákot. Ezt a krémet helyezzük a tészta tetejére. Nyújtsuk ki a marcipánmasszát porcukor segítségével, majd vonjuk be vele a tortát. A tetejét esetleg díszíthetjük csokidarával, vagy olvasztott tortabevonót csurgathatunk rá.

https://finomfalat.hu/wp-admin/admin-ajax.php?action=rednao_sf_getfile&id=ef0e540fc3c9232a3780c7be342b7a3c

 

További Receptek

Joghurtos-kekszes bundában sült tarja recept

Joghurtos-kekszes bundában sült tarja recept

Elkészítési idő:  60-120 perc Adag: 4 főre Hozzávalók   4 dl natúr joghurt korpovit keksz só bors fokhagymakrém 4 nagy szelet tarja     Elkészítés 1 A joghurtot ízesítsük a sóval, borssal és fokhagymakrémmel, forgassuk bele a tarjaszeleteket és egy...

bővebben
Mákos-marcipános muffin recept

Mákos-marcipános muffin recept

Elkészítési idő:  30-60 perc Adag: 1 tepsihez Hozzávalók   10 dkg liszt 1 tk sütőpor 10 dkg darált mák 12,5 dkg vaj 10 dkg marcipánmassza 5,5 dkg cukor 1 zacskó vaníliás cukor 4 db tojás     Elkészítés 1 Melegítsük elő a sütőt 180 fokosra. A...

bővebben
Piskóta rizslisztből (Gluténmentes) recept

Piskóta rizslisztből (Gluténmentes) recept

Elkészítési idő:  60-120 perc Adag: 1 tortához Hozzávalók   5 tojás 10 dkg rizsliszt 15 dkg cukor 5 dkg étkezési keményítő 1 mokkáskanál szódabikarbóna 1 evőkanál étolaj fél citrom reszelt héja     Elkészítés 1 A tojásokat szétválasztjuk. A...

bővebben
Share This