Hozzávalók
Tésztához:
15 dkg porcukor
1 db tojás
1 kk. szódabikarbóna
7,5 dkg olvasztott margarin
2-3 evőkanál tej
Töltelékhez:
1 l tej
2 evőkanál liszt
2 csomag vaníliás pudingpor
3 db tojássárgája
20 dkg margarin
15 dkg cukor
5 dkg pisztácia
5 dkg málnalekvár
Második krémhez:
0,5 l lehűtött habtejszín
5 dkg porcukor
1 csomag habfixáló
5 dkg darált mák
Mázhoz:
10 dkg porcukor
Elkészítés
2 A krém elkészítése:
A krémhez,először a lisztet a pudingporral összekeverjük, hozzáadjuk a tojássárgákat, és apránként öntjük hozzá a tejet, vigyázva, hogy ne legyen csomós. Ezután tűzön sűrűre főzzük, majd kihűtjük. Amíg hűl a krémünk, a margarint habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Ha kihűlt a pudingos krémünk, összekeverjük a cukros margarinnal.
A krémet elosztjuk kétfelé, majd az egyik felébe a durvára tört pisztáciát keverjük.
3 Összeállítjuk a tortát.
Az aló lapra rákenjük a pisztáciás krémet, majd ráhelyezzük a következő tortalapot. Erre rákenjük az üres krémet, úgy hogy néhány helyen gödrök maradjanak, amibe kanállal beletesszük a málnalekvárt. Ha egyenletesen elkentük, helyezzük rá az utolsó tortalapot. Verjük fel a habtejszínt a porcukorral és a habfixálóval, majd óvatosan keverjük bele a darált mákot. Ezt a krémet helyezzük a tészta tetejére. Nyújtsuk ki a marcipánmasszát porcukor segítségével, majd vonjuk be vele a tortát. A tetejét esetleg díszíthetjük csokidarával, vagy olvasztott tortabevonót csurgathatunk rá.