Marcipántorta recept

Finomfalat receptje

Elkészítési idő:  60-120 perc Adag: 1 tortához

Hozzávalók

 

 Tésztához:
30 dkg liszt
15 dkg porcukor
1 db tojás
1 kk. szódabikarbóna
7,5 dkg olvasztott margarin
2-3 evőkanál tej
 
Töltelékhez:
Első krémhez:
1 l tej
2 evőkanál liszt
2 csomag vaníliás pudingpor
3 db tojássárgája
20 dkg margarin
15 dkg cukor
5 dkg pisztácia
5 dkg málnalekvár
Második krémhez:
0,5 l lehűtött habtejszín
5 dkg porcukor
1 csomag habfixáló
5 dkg darált mák
 
Mázhoz:
20 dkg marcipán massza
10 dkg porcukor

 

Elkészítés

1 A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, a tejjel megfelelő keménységűre gyúrjuk. Három részre osztjuk, vékony, kb 26 cm átmérőjű kerek formákra kinyújtjuk, majd lisztezett tepsi hátán három lapot sütünk belőle. Rövid ideig, kb 4-5 percig, és kb. 200 fokon sütjük. Sütés után kapcsos tortaforma keretével körbe vágjuk, hogy szabályos, egyforma kör alakú tésztánk legyen.

2 A krém elkészítése:
A krémhez,először a lisztet a pudingporral összekeverjük, hozzáadjuk a tojássárgákat, és apránként öntjük hozzá a tejet, vigyázva, hogy ne legyen csomós. Ezután tűzön sűrűre főzzük, majd kihűtjük. Amíg hűl a krémünk, a margarint habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Ha kihűlt a pudingos krémünk, összekeverjük a cukros margarinnal.
A krémet elosztjuk kétfelé, majd az egyik felébe a durvára tört pisztáciát keverjük.

3 Összeállítjuk a tortát.
Az aló lapra rákenjük a pisztáciás krémet, majd ráhelyezzük a következő tortalapot. Erre rákenjük az üres krémet, úgy hogy néhány helyen gödrök maradjanak, amibe kanállal beletesszük a málnalekvárt. Ha egyenletesen elkentük, helyezzük rá az utolsó tortalapot. Verjük fel a habtejszínt a porcukorral és a habfixálóval, majd óvatosan keverjük bele a darált mákot. Ezt a krémet helyezzük a tészta tetejére. Nyújtsuk ki a marcipánmasszát porcukor segítségével, majd vonjuk be vele a tortát. A tetejét esetleg díszíthetjük csokidarával, vagy olvasztott tortabevonót csurgathatunk rá.

Marcipántorta recept

 

További Receptek

Cukkinis tészta (ázsiai verzió) recept

Cukkinis tészta (ázsiai verzió) recept

Elkészítési idő:  5-15 perc Adag: 4 főre Hozzávalók     2 kisebb saláta cukkini, vagy fél nagy fél fej vöröshagyma, vagy hasonló mennyiségű póré apróra vágva 1-2 gerezd fokhagyma egy adag kifőtt spagetti 2 evőkanál világos szójaszósz kevés ételízesítő...

bővebben
Csicsóka pogácsa recept

Csicsóka pogácsa recept

Elkészítési idő:  60-120 perc Adag: 4 főre Hozzávalók   20dkg főtt csicsóka 30dkg liszt 10dkg margarin 1dkg élesztő felfuttatva 1dkg só 1dl tej 1db tojás tojás sárgája a kenéshez dióbél, magvak, vagy sajt a tetejére       Elkészítés 1 Az...

bővebben
Halászlé bográcsban recept

Halászlé bográcsban recept

Elkészítési idő:  30-60 perc Adag: 4 főre Hozzávalók 4-5db vegyes halszelet (ponty, busa, stb.) 2 evőkanál étolaj/zsír 2,5l víz 1 kis fej krumpli fél fej vöröshagyma kevéske paprika és paradicsom (vagy lecsó pár kanállal) 1 doboz 200g-os halászlé sűrítmény...

bővebben
Share This