Meggyes joghurtkrém recept

Finomfalat receptje

Elkészítési idő:  30-60 perc Adag: 4 főre

Hozzávalók

 
1 üveg meggybefőtt, vagy 30 dkg friss meggy
4 lap zselatin ( 1 kk. zselatinpor 1 lapnak felel meg)
2 darab vanília rúd
2 db tojás sárgája
2 cs. vaníliás cukor
4,5 dl sovány joghurt
2 db babapiskóta

Elkészítés

1 A meggyet szűrőben lecsepegtetjük, levét felfogjuk. A zselatint bő hideg vízben kb. 5 percig áztatjuk. A vaníliarudak belsejét kikaparjuk.
A tojássárgáját a vanília belsejével, a porcukorral és a vaníliás cukorral egy tálban habverővel habosra keverjük.

2 A zselatint a vízből kivesszük, jól kinyomkodjuk. Egy lábaskában kis lángon felolvasztjuk, majd a habbal összekeverjük.
A joghurtot apránként a krémbe forgatjuk, és kb. 5 percig hűtjük, hogy zselés állagú legyen.
A meggy 3/4 részét négy pohárba osztjuk. A krémet kissé felverjük, a meggyre öntjük, és még 1 órát hűtjük. A maradék meggyel díszítjük, és babapiskóta darabokkal megszórjuk.

Meggyes joghurtkrém recept

További Receptek

Cukkinis tészta (ázsiai verzió) recept

Cukkinis tészta (ázsiai verzió) recept

Elkészítési idő:  5-15 perc Adag: 4 főre Hozzávalók     2 kisebb saláta cukkini, vagy fél nagy fél fej vöröshagyma, vagy hasonló mennyiségű póré apróra vágva 1-2 gerezd fokhagyma egy adag kifőtt spagetti 2 evőkanál világos szójaszósz kevés ételízesítő...

bővebben
Csicsóka pogácsa recept

Csicsóka pogácsa recept

Elkészítési idő:  60-120 perc Adag: 4 főre Hozzávalók   20dkg főtt csicsóka 30dkg liszt 10dkg margarin 1dkg élesztő felfuttatva 1dkg só 1dl tej 1db tojás tojás sárgája a kenéshez dióbél, magvak, vagy sajt a tetejére       Elkészítés 1 Az...

bővebben
Halászlé bográcsban recept

Halászlé bográcsban recept

Elkészítési idő:  30-60 perc Adag: 4 főre Hozzávalók 4-5db vegyes halszelet (ponty, busa, stb.) 2 evőkanál étolaj/zsír 2,5l víz 1 kis fej krumpli fél fej vöröshagyma kevéske paprika és paradicsom (vagy lecsó pár kanállal) 1 doboz 200g-os halászlé sűrítmény...

bővebben
Share This