Meggyes joghurtkrém recept

Finomfalat Receptje

Elkészítési idő:  30-60 perc Adag: 4 főre

Hozzávalók

 
1 üveg meggybefőtt, vagy 30 dkg friss meggy
4 lap zselatin ( 1 kk. zselatinpor 1 lapnak felel meg)
2 darab vanília rúd
2 db tojás sárgája
2 cs. vaníliás cukor
4,5 dl sovány joghurt
2 db babapiskóta

Elkészítés

1 A meggyet szűrőben lecsepegtetjük, levét felfogjuk. A zselatint bő hideg vízben kb. 5 percig áztatjuk. A vaníliarudak belsejét kikaparjuk.
A tojássárgáját a vanília belsejével, a porcukorral és a vaníliás cukorral egy tálban habverővel habosra keverjük.

2 A zselatint a vízből kivesszük, jól kinyomkodjuk. Egy lábaskában kis lángon felolvasztjuk, majd a habbal összekeverjük.
A joghurtot apránként a krémbe forgatjuk, és kb. 5 percig hűtjük, hogy zselés állagú legyen.
A meggy 3/4 részét négy pohárba osztjuk. A krémet kissé felverjük, a meggyre öntjük, és még 1 órát hűtjük. A maradék meggyel díszítjük, és babapiskóta darabokkal megszórjuk.

https://finomfalat.hu/wp-admin/admin-ajax.php?action=rednao_sf_getfile&id=063a89bb78d1bd9cc97661f1e446bb63

 

Receptkereső

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
keresés a hozzászólásokban
Keresés
Share This