Hozzávalók
4 lap zselatin ( 1 kk. zselatinpor 1 lapnak felel meg)
2 darab vanília rúd
2 db tojás sárgája
2 cs. vaníliás cukor
4,5 dl sovány joghurt
2 db babapiskóta
Elkészítés
A tojássárgáját a vanília belsejével, a porcukorral és a vaníliás cukorral egy tálban habverővel habosra keverjük.
2 A zselatint a vízből kivesszük, jól kinyomkodjuk. Egy lábaskában kis lángon felolvasztjuk, majd a habbal összekeverjük.
A joghurtot apránként a krémbe forgatjuk, és kb. 5 percig hűtjük, hogy zselés állagú legyen.
A meggy 3/4 részét négy pohárba osztjuk. A krémet kissé felverjük, a meggyre öntjük, és még 1 órát hűtjük. A maradék meggyel díszítjük, és babapiskóta darabokkal megszórjuk.