Méteres kalács recept

Finomfalat receptje

Elkészítési idő:  60-120 perc Adag: 1 tepsihez

Hozzávalók

 Tésztához:

6 db tojás
20 dkg porcukor
10 evőkanál víz
7 evőkanál étolaj
25 dkg liszt
1 csomag sütőpor
2 evőkanál kakaó

Töltelékhez:

1 csomag vaníliás pudingpor
1 csomag puncs pudingpor
6 dl tej
25 dkg margarin
20 dkg porcukor

Mázhoz:

10 dkg étcsokoládé
5 dkg margarin

Elkészítés

1 A tojások sárgáját kikeverem a porcukorral,v. kristálycukorral majd lassanként hozzáadom a meleg vizet és az olajat, a liszttel előzőleg elkevert sütőport, végül a kemény habbá vert tojásfehérjét.
2 Ketté osztom, az egyik felébe két evőkanál kakaót és egy evőkanál meleg vizet keverek. Két nagy kizsírozott,v. kivajazott kilisztezett őzgerincforma közül az egyikbe a sárga, a másikba a barna tésztát öntök, és forró sütőbe teszem ha megsült, deszkára borítom és ha kihűlt, ujjnyi vastag szeletekre vágom.
3 Újra összerakom úgy, hogy a vaníliás krémmel egy barna szelethez egy sárgát ragasztok, majd puncs krém, barna tészta, vaníilia krém sárga tészta következik. A krémhez sima vanília pudingot és sima puncs pudingot készítettem majd a cukorral felhabosított margarinnal összekevertem.
4 Az így összeállított kalácsot a gőzfürdőn megolvasztott és a margarinnal elkevert csokoládéval bevontam. Másnap 45 fokban szeleteltem. Kicsit macera de megéri isteni finom:-)))

Méteres kalács recept

További Receptek

Cukkinis tészta (ázsiai verzió) recept

Cukkinis tészta (ázsiai verzió) recept

Elkészítési idő:  5-15 perc Adag: 4 főre Hozzávalók     2 kisebb saláta cukkini, vagy fél nagy fél fej vöröshagyma, vagy hasonló mennyiségű póré apróra vágva 1-2 gerezd fokhagyma egy adag kifőtt spagetti 2 evőkanál világos szójaszósz kevés ételízesítő...

bővebben
Csicsóka pogácsa recept

Csicsóka pogácsa recept

Elkészítési idő:  60-120 perc Adag: 4 főre Hozzávalók   20dkg főtt csicsóka 30dkg liszt 10dkg margarin 1dkg élesztő felfuttatva 1dkg só 1dl tej 1db tojás tojás sárgája a kenéshez dióbél, magvak, vagy sajt a tetejére       Elkészítés 1 Az...

bővebben
Halászlé bográcsban recept

Halászlé bográcsban recept

Elkészítési idő:  30-60 perc Adag: 4 főre Hozzávalók 4-5db vegyes halszelet (ponty, busa, stb.) 2 evőkanál étolaj/zsír 2,5l víz 1 kis fej krumpli fél fej vöröshagyma kevéske paprika és paradicsom (vagy lecsó pár kanállal) 1 doboz 200g-os halászlé sűrítmény...

bővebben
Share This