Elkészítési idő: 60-120 perc Adag: 1 tepsihez
Hozzávalók
Tésztához:
6 db tojás
20 dkg porcukor
10 evőkanál víz
7 evőkanál étolaj
25 dkg liszt
1 csomag sütőpor
2 evőkanál kakaó
Töltelékhez:
1 csomag vaníliás pudingpor
1 csomag puncs pudingpor
6 dl tej
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
Mázhoz:
10 dkg étcsokoládé
5 dkg margarin
Elkészítés
2 Ketté osztom, az egyik felébe két evőkanál kakaót és egy evőkanál meleg vizet keverek. Két nagy kizsírozott,v. kivajazott kilisztezett őzgerincforma közül az egyikbe a sárga, a másikba a barna tésztát öntök, és forró sütőbe teszem ha megsült, deszkára borítom és ha kihűlt, ujjnyi vastag szeletekre vágom.
3 Újra összerakom úgy, hogy a vaníliás krémmel egy barna szelethez egy sárgát ragasztok, majd puncs krém, barna tészta, vaníilia krém sárga tészta következik. A krémhez sima vanília pudingot és sima puncs pudingot készítettem majd a cukorral felhabosított margarinnal összekevertem.
4 Az így összeállított kalácsot a gőzfürdőn megolvasztott és a margarinnal elkevert csokoládéval bevontam. Másnap 45 fokban szeleteltem. Kicsit macera de megéri isteni finom:-)))