Mézeskalács gyors változat recept

Fogyaszto receptje

Elkészítési idő:  30-60 perc Adag: 4 főre

Hozzávalók

 
50dkg liszt
1.25dl méz (8 evőkanál)
15dkg porcukor
1-2 teáskanál mézeskalács fűszer
2 kiskanál szódabikarbóna
2 tojás
15dkg margarin

 

Elkészítés

1 A porcukrot a margarinnal kikeverjük, hozzá adjuk a mézet, majd a tojást, a fűszert, a szódabikarbónát, és végül apránként a lisztet. 15-20 percet pihentetjük hidegen, majd lisztezett deszkán 3-4mm-re nyújtjuk, kiszaggatjuk a formákat, és 165 fokon előmelegített sütőben 180 fokon 8-10 perc alatt készre sütjük.

A mázhoz 1 tojásfehérjét 15dkg átszitált porcukorral sűrűre keverünk géppel (vagy ráérősebbek kézzel). A kész masszát habzsákba töltjük, és ügyességi szintünktől függően a szép, vagy a "bájos" kategóriában nekilátunk a már kihűlt (!) mézeskalácsok díszítéséhez. Ha nincs gyári nyomónk, egy jó erős uzsizacsi egyik sarkát nagyon óvatosan levágunk, és már kész is a homemade habzsák!

Titkos összetevő: a mázba pár (2-3) csepp ecet kell, hogy keményebb és tartósabb legyen. 😉

További Receptek

Cukkinis tészta (ázsiai verzió) recept

Cukkinis tészta (ázsiai verzió) recept

Elkészítési idő:  5-15 perc Adag: 4 főre Hozzávalók     2 kisebb saláta cukkini, vagy fél nagy fél fej vöröshagyma, vagy hasonló mennyiségű póré apróra vágva 1-2 gerezd fokhagyma egy adag kifőtt spagetti 2 evőkanál világos szójaszósz kevés ételízesítő...

bővebben
Csicsóka pogácsa recept

Csicsóka pogácsa recept

Elkészítési idő:  60-120 perc Adag: 4 főre Hozzávalók   20dkg főtt csicsóka 30dkg liszt 10dkg margarin 1dkg élesztő felfuttatva 1dkg só 1dl tej 1db tojás tojás sárgája a kenéshez dióbél, magvak, vagy sajt a tetejére       Elkészítés 1 Az...

bővebben
Halászlé bográcsban recept

Halászlé bográcsban recept

Elkészítési idő:  30-60 perc Adag: 4 főre Hozzávalók 4-5db vegyes halszelet (ponty, busa, stb.) 2 evőkanál étolaj/zsír 2,5l víz 1 kis fej krumpli fél fej vöröshagyma kevéske paprika és paradicsom (vagy lecsó pár kanállal) 1 doboz 200g-os halászlé sűrítmény...

bővebben
Share This