Piskóta rizslisztből (Gluténmentes) recept

Finomfalat receptje

Elkészítési idő:  60-120 perc Adag: 1 tortához

Hozzávalók

5 tojás
10 dkg rizsliszt
15 dkg cukor
5 dkg étkezési keményítő
1 mokkáskanál szódabikarbóna
1 evőkanál étolaj
fél citrom reszelt héja
 

Elkészítés

1 A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből a cukorral kemény habot verünk.
Egyenként belekeverjük a sárgákat, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, és az étolajat.

2 Egy másik edényben elkeverjük a lisztet a keményítővel, a szódabikarbónával. A nedves és száraz anyagokat gyors mozdulatokkal összekeverjük.

3 Egy csatos tortaforma alját kikenünk,vajjal, kilisztezzük, és beleöntjük a masszát és elsimítjuk. 180 °C-ra előmelegített, sütőbe tesszük, és kb. 40 perc alatt készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
Ha a tészta kihűlt, kivesszük a formából, és ízlés szerint töltjük, díszítjük.

Piskóta rizslisztből (Gluténmentes) recept

További Receptek

Cukkinis tészta (ázsiai verzió) recept

Cukkinis tészta (ázsiai verzió) recept

Elkészítési idő:  5-15 perc Adag: 4 főre Hozzávalók     2 kisebb saláta cukkini, vagy fél nagy fél fej vöröshagyma, vagy hasonló mennyiségű póré apróra vágva 1-2 gerezd fokhagyma egy adag kifőtt spagetti 2 evőkanál világos szójaszósz kevés ételízesítő...

bővebben
Csicsóka pogácsa recept

Csicsóka pogácsa recept

Elkészítési idő:  60-120 perc Adag: 4 főre Hozzávalók   20dkg főtt csicsóka 30dkg liszt 10dkg margarin 1dkg élesztő felfuttatva 1dkg só 1dl tej 1db tojás tojás sárgája a kenéshez dióbél, magvak, vagy sajt a tetejére       Elkészítés 1 Az...

bővebben
Halászlé bográcsban recept

Halászlé bográcsban recept

Elkészítési idő:  30-60 perc Adag: 4 főre Hozzávalók 4-5db vegyes halszelet (ponty, busa, stb.) 2 evőkanál étolaj/zsír 2,5l víz 1 kis fej krumpli fél fej vöröshagyma kevéske paprika és paradicsom (vagy lecsó pár kanállal) 1 doboz 200g-os halászlé sűrítmény...

bővebben
Share This